Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Η αναγκαιότητα της ξενόγλωσσης παιδείας

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Με αφορμή αυτά που γράφονται στα έντυπά μας («Ριζοσπάστη» και ΚΟΜΕΠ) για την «παγκοσμιοποίηση», όπως την εννοούν οι ισχυροί της Γης, καθώς και όλα όσα σκαρφίζονται για να πείσουν τους λαούς, μαζί και το δικό μας, ότι τάχα μου είναι ανίκητοι και - άρα - «τα κεφάλια μέσα», σκέφθηκα τα εξής:

1ο. Μας λένε: Οσοι δεν είναι μαζί μας (μαζί δηλαδή με το διεθνή ιμπεριαλισμό), είναι απομονωμένοι κι όσοι είναι εναντίον μας είναι υπό αφανισμό. Εννοούν: Οσοι δεν αφήνουν να τους ληστεύουμε (όρα και Κίνα, Κούβα, Βόρεια Κορέα), είναι όλοι φτωχοί. Δεν υπάρχει δηλαδή ελίτ των ολίγων, που κλέβει και εξαθλιώνει τους πολλούς!!!

Οσοι είναι εναντίον μας (δηλαδή αντιστέκονται σ' εμάς και τα εγκλήματά μας), αύριο ίσως και να μην υπάρχουν ως λαοί. (Π.χ. Κούρδοι, Παλαιστίνιοι, Ιρακινοί) εκτός και αν - έστω την τελευταία στιγμή - γονατίσουν (ξεχνώντας όσα φοβερά εγκλήματα διαπράξαμε σε βάρος τους, όρα Γιουγκοσλαβία) και μας επιτρέψουν να τους εξαθλιώσουμε με «ειρηνικά μέσα» (μετατρέποντάς τους δηλαδή σε προτεκτοράτο).

2ο. Μας λένε: Δεν μπορείτε ν' αντισταθείτε. Δεν έχει νόημα. Το ανατολικό μπλοκ (εννοούν την πρώην Σοβιετική Ενωση και λοιπές σοσιαλιστικές χώρες) κατέρρευσε, γιατί εμείς είμαστε καλύτεροι και ανίκητοι. Αρα δεν υπάρχει ελπίδα. Εννοούν: Αν μπορέσετε να σπάσετε το (μεταξύ σας) φράγμα της διαφοράς των γλωσσών, μας πήρε το ποτάμι και η κατεβασιά! Δε θα έχει νόημα να σας αντισταθούμε, γιατί θα έχει γίνει τόσο μεγάλο ποτάμι και τόσο φουσκωμένο, η οργή των λαών, που δε θα μας σώζει τίποτα! Το ανατολικό μπλοκ κατέρρευσε, διότι ήταν εκείνο ανθρώπινο (και δεν έκανε - φυσικά - ποτέ εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, λευκής σαρκός κλπ.) και βέβαια έδινε για να βοηθήσει κάποιες χώρες του Τρίτου Κόσμου, οπότε εμείς το εκμεταλλευτήκαμε, για να εξαγοράσουμε με τα βρώμικα λεφτά μας συνειδήσεις κι έτσι να καλλιεργήσουμε το φοβερό σαράκι της αντεπανάστασης! (Ορα και Βαλέσα, Χάβελ, Γκορμπατσόφ, Γιέλτσιν κι άλλα συναφή «μπουμπούκια»). Στην πραγματικότητα δεν είμαστε «καλύτεροι», αλλά καθάρματα του κερατά! Και φυσικά υπάρχουν ελπίδες για σας, να μας στείλετε στο διάβολο, γιατί ΕΣΕΙΣ (ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ) ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ!!! Αφήστε που δεν είμαστε ανίκητοι! Γι' αυτό φροντίζουμε να μένετε αμόρφωτοι, για να μη μάθετε ποτέ ο ένας την Ιστορία του άλλου, για να μη μάθετε - επομένως - ποτέ πως (τηρουμένων των αναλογιών) όλοι ανεξαιρέτως οι προκάτοχοί μας, από τον Ελληνα Μ. Αλέξανδρο ως τους Ρωμαίους, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως το Μ. Ναπολέοντα, και, τέλος, από τον Χίτλερ ως τη Βρετανική Αυτοκρατορία, για την εποχή του ο καθένας, θεωρούνταν ΑΝΙΚΗΤΟΙ και κανένας τους δεν υπάρχει σήμερα (η Μεγάλη Βρετανία υφίσταται μεν ως κράτος, πλην με το «γόητρό της» εντελώς κατεστραμμένο) και άρα δε θα υπάρχουμε κι εμείς αύριο! Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει να σπάσετε το φράγμα της γλώσσας! Γιατί, μόνο σπάζοντας το φράγμα αυτό, θα μάθετε, όχι μονάχα τις παλιές εποποιίες ο ένας του άλλου, (αυτές που καταγράφονται στις σελίδες της Παγκόσμιας Ιστορίας), αλλά και τις καθημερινές, τις σύγχρονες. Από το Σιάτλ και την Πράγα μέχρι τα γαλλικά αλιευτικά σκάφη, τα ελληνικά τρακτέρ, τις απεργίες σε Νότια Κορέα, Αμερική κλπ.).

Θα πρέπει να το παραδεχτούμε, σύντροφοι και συντρόφισσες! Αν δεν υπάρξει παιδεία ν' ανοίξει τα μυαλά των λαών, ν' ανοίξει τις ψυχές τους και να τις οδηγήσει σε ανάταση, τότε και μόνο τότε δεν υπάρχει ελπίδα! Και, αν επίσης, δεν υπάρξει ξενόγλωσση παιδεία, ώστε να ξέρει, π.χ., ο Γιώργης (ο Ελληνας αγρότης) πως λέει ψέματα ο «Χ» παρουσιαστής στο «Χ» κανάλι (κρατικό ή όχι, δεν έχει τόση σημασία) ότι δήθεν δε δικαιώθηκε ο Φρανσουά (ο Γάλλος ψαράς), θα μπορούν αυτοί οι κ. κ. «ισχυροί» να διατηρούν την ισχύ τους! Αν οι λαοί (κι εν προκειμένω ο δικός μας) μάθουν ο ένας τη γλώσσα του άλλου, ώστε να μαθαίνουν την αλήθεια ο ένας για τις μικρές ή μεγάλες «εποποιίες» του άλλου, χωρίς «μεσίτες καλοθελητές» (τύπου CNN, για παράδειγμα), τότε, ναι! Καμία δύναμη (ούτε και το βρώμικο χρήμα τους) δε θα μπορέσει να τους σώσει, ούτε και καμία Σένγκεν θα είναι ικανή να τους βοηθήσει να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα!!!

Η ξενόγλωσση παιδεία είναι ικανή, επίσης, να σπάσει το φράγμα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, πρόβλημα που είναι υπαρκτό σε χώρες με μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα εισροής, και που προσφάτως αντιμετωπίζει και η χώρα μας και φυσικά και το κίνημα, και που βέβαια δεν είναι αμελητέο!!!

Ας τα προσέξουμε αυτά, σύντροφοι και συντρόφισσες, για να δημιουργήσουμε ελπίδες και προϋποθέσεις για μια - γιατί όχι - διεθνή εφοδο στον ουρανό!!! Εχουμε τις δυνάμεις να το κάνουμε να πετύχει, και, αυτή τη φορά, και να διαρκέσει!!!

Στη χειρότερη των περιπτώσεων, θα «έχουμε πουλήσει ακριβά το τομάρι μας»!!! Αλλωστε, ο μεγάλος μας οραματιστής (και διεθνιστής) Ρήγας Φεραίος έλεγε: «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή»!!! Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ στο ηρωικό, λαογέννητο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, κάθε επιτυχία στο 16ο Συνέδριό του, για το καλό τόσο του δικού μας λαού, όσο και των άλλων!!!

Με σ. χ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΡΙΩΝΗ

ΚΟΒ Λυκαβηττού - Κολωνακίου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ