Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ανάγκη συμπόρευσης των πολυτέκνων με το λαϊκό κίνημα

Μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την αυριανή Μέρα των Πολυτέκνων

Στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που βιώνουν οι πολύτεκνες οικογένειες, αλλά και στην ανάγκη για αγωνιστική συμπόρευση του κινήματος των πολυτέκνων με αυτό των εργατοϋπαλλήλων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών και γενικότερα με το λαϊκό κίνημα, για να διεκδικήσουν μαχητικά μια άλλη πολιτική, που θα στηρίζει τη λαϊκή οικογένεια, αναφέρεται η η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε μήνυμά της προς την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ), με την ευκαιρία του αυριανού γιορτασμού της Ημέρας των Πολυτέκνων.

Ολόκληρο το μήνυμα της Αλ. Παπαρήγα έχει ως εξής: «Με την ευκαιρία του γιορτασμού της Ημέρας των Πολυτέκνων, δηλώνουμε για μια ακόμα φορά τη συμπαράστασή μας στον καθημερινό αγώνα που κάνει η πλειοψηφία των πολύτεκνων οικογενειών, που είναι άνθρωποι από τα λαϊκά στρώματα, φτωχοί βιοπαλαιστές και δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να ζήσουν αξιοπρεπώς την οικογένειά τους. Τα προβλήματα που βιώνουν οι πολύτεκνες οικογένειες είναι μεγάλα, οξυμένα, αλλά και γνωστά σε όλους. Το γεγονός ότι όχι μόνο δε λύνονται, αλλά στην πορεία οξύνονται, φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για αγωνιστική συμπόρευση του κινήματος των πολυτέκνων με αυτό των εργατοϋπαλλήλων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών και γενικότερα με το λαϊκό κίνημα, για να διεκδικήσουν μαχητικά μια άλλη πολιτική, που θα στηρίζει τη λαϊκή οικογένεια. Να παλέψουν για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη, που θα είναι αντίστοιχη με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ιδιαίτερα για δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση, για γερή και φτηνή κατοικία, για δημόσια δωρεάν προσχολική και ειδική αγωγή, παιδεία, υγεία, πρόνοια, για φτηνά τιμολόγια στους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ.). Ανάπτυξη που θα συμβάλλει στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου».

«Το ΚΚΕ, συνεχίζει η Αλ. Παπαρήγα, θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του κράτους η μόνιμη και πλήρης απασχόληση του εργατικού δυναμικού της χώρας, οι κοινωνικές δαπάνες, οι συντάξεις, η μόρφωση, η υγεία, η πρόνοια, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός για όλους, η εξασφάλιση επαρκών, φθηνών και σύγχρονων συγκοινωνιών. Το ΚΚΕ πιστεύει ότι το λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να παλέψει για την υλοποίηση μιας πολιτικής που θα βρίσκουν τη λύση τους τα λαϊκά προβλήματα και θα αναπτύσσονται τα κοινωνικά δικαιώματα».

Και η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: «Εύχομαι υγεία σε σας και στις οικογένειες όλων των πολυτέκνων»

Εκρηκτικό πρόβλημα

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΣΠΕ, με αφορμή την αυριανή μέρα, για τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών σε σχέση με τη λαϊκή οικογένεια.

Μόνο τα τελευταία 30 χρόνια (1969-1999) οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 35% (από 154.077 που ήταν το 1969, έφτασαν τις 100.265 το 1999), ενώ αντίθετα οι θάνατοι το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 45% (από 92.720 σε 103.102).

Οι γεννήσεις από το 1998-1999 μειώθηκαν κατά 629, ενώ οι θάνατοι το ίδιο διάστημα τις υπερέβησαν κατά 434. Το 1999 οι θάνατοι έφτασαν τους 3.689 και οι γεννήσεις τις 2.296!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ