Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΧΤΙΔΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η 8η Μάρτη δεν είναι μια ακόμα Παγκόσμια Ημέρα. Είναι μέρα ανάμνησης της αφύπνισης της εργατικής τάξης πάνω στο πρόβλημα της ανισότητας και των διακρίσεων σε βάρος των εργατριών. Για το πραγματικό περιεχόμενο αυτής της ημέρας, τα προτάγματά της για σήμερα, συζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με εργάτριες πολλών διαφορετικών ηλικιών αλλά και εθνικοτήτων, που πήραν μαζικά μέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή η Αχτίδα Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ με θέμα: «Ο ρόλος της εργαζόμενης γυναίκας στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος».

Η αίθουσα εκδηλώσεων στη Θεμιστοκλέους κατακλύστηκε κυριολεκτικά από εκατοντάδες εργάτριες, αρκετές έχοντας μαζί τους και τα παιδιά τους, που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την εκδήλωση ως το τέλος της. Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε η Ειρήνη Κυριαζίδου, μέλος του Γραφείου της Αχτιδικής Επιτροπής, επισήμανε πως το ΚΚΕ δε θυμάται τη γυναίκα κάθε 8η του Μάρτη, αλλά παλεύει πάντα, σταθερά και επίμονα, τα προβλήματά τους και η λύση τους να γίνουν υπόθεση ολόκληρου του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε DVD αφιερωμένο στην εργαζόμενη γυναίκα, στους αγώνες της, αλλά και στη συμβολή του ΚΚΕ, από την ίδρυσή του ως σήμερα, στον αγώνα για την ισοτιμία. Το μόνο κόμμα που ανέδειξε το δρόμο για την απελευθέρωση της γυναίκας, που είναι ο ίδιος με αυτόν που οδηγεί στην απελευθέρωση της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που οδηγεί στη λαϊκή εξουσία.

Αμέσως μετά την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ακολούθησε πλούσιος διάλογος με αρκετές από τις παραβρισκόμενες να καταθέτουν τις ερωτήσεις τους, αλλά και την εμπειρία τους. Ενδεικτικά ζητήματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν το πώς καλύτερα τα συνδικάτα μπορούν να δουλέψουν ώστε να τραβήξουν στη δράση τις γυναίκες, το κατά πόσο η νέα γυναίκα έχει αντίληψη της ανισότιμης θέσης της και πώς μπορεί να αποκτήσει τέτοια αντίληψη, δεδομένων των εμποδίων που συναντά. Ακόμα ζητήματα που αφορούν στην ποσόστωση, στα περιβόητα ευρωενωσιακά προγράμματα δήθεν ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, αλλά και ευρύτερα ζητήματα σχετικά με την πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή συμμαχία κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ