Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΠΛΑΤΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Πλατύ πολιτικό άνοιγμα στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, υλοποιούν οι δυνάμεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, δίνοντας με αποφασιστικότητα τη μάχη των ευρωεκλογών. Εκατοντάδες εξορμήσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, σχολεία και σχολές, συνοικίες, πραγματοποιούνται καθημερινά. Ταυτόχρονα διοργανώνονται συσκέψεις και συζητήσεις με φίλους και άλλους ανθρώπους του μόχθου που αγωνιούν για το αύριο και αναζητούν διέξοδο, που προσεγγίζουν με αισιοδοξία την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Παράλληλα, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί και κορυφώνονται τις επόμενες μέρες ενόψει και των γιορτών του Πάσχα δεκάδες ανοιχτές συγκεντρώσεις σε μεγάλες και μικρότερες πόλεις όλης της χώρας και σε συνοικίες της Αθήνας.

Η συμμετοχή των ανθρώπων του μόχθου σε όλη αυτή τη δραστηριότητα, η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του ΚΚΕ να παραβρεθούν, να ακούσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του, να καταθέσουν τους προβληματισμούς και ενδεχομένως ερωτήματα που έχουν, είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Η πρόθυμη ανταπόκρισή τους μεγαλώνει την αισιοδοξία, ατσαλώνει την αποφασιστικότητα για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε το μήνυμα του ΚΚΕ να φτάσει όσο γίνεται πλατύτερα στην εργατική τάξη και στο λαό στο σύνολό του.

Η έως τώρα δραστηριότητα δείχνει ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες η διάχυτη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή απ' τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα που προκαλεί η ευρωενωσιακή πολιτική, που φέρει την «υπογραφή» όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ., να εκφραστεί στην κάλπη των ευρωεκλογών με ψήφο - μήνυμα καταδίκης της ΕΕ των μονοπωλίων, των πολιτικών δυνάμεων που την υποστηρίζουν, με ψήφο ενίσχυσης του ΚΚΕ και της πρότασής τους που αποτελεί σήμερα τη μόνη εναλλακτική πολιτική πρόταση απ' τη σκοπιά των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.

Η δραστηριότητα θα συνεχιστεί με αυξανόμενη ένταση έως τις ευρωεκλογές και με στόχο οι εργαζόμενοι, η φτωχολογιά της χώρας να τις αξιοποιήσει ως ευκαιρία για να δηλώσει την άρνησή της να υποστεί τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και την απόφασή της να μην κάνει ούτε βήμα πίσω απ' το δρόμο που υποδεικνύουν τα συμφέροντά της, δρόμος διαμετρικά αντίθετος απ' αυτόν που προστάζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και υποδεικνύουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ