Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
«Βρίσκομαι στο επίκεντρο συστηματικής επίθεσης»

«Στο επίκεντρο μιας συστηματικής επίθεσης που οργάνωσαν πολιτικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης, του Νομού Πέλλας και της Αθήνας σε συνεργασία με διατεταγμένους δημοσιογράφους», καταγγέλλει πως βρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γ. Πασχαλίδης, σημειώνοντας πως αυτός ο «πόλεμος λάσπης» εναντίον του έχει «στόχο την πολιτική του τιμή και αξιοπρέπεια».

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, με αφορμή τα όσα παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Ζούγκλα» του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» για τη λειτουργία και εκμετάλλευση καταστημάτων παράνομου τζόγου - «φρουτάκια» στη χώρα και ειδικότερα στο Νομό Πέλλας, όπου εκλέγεται.

Απαντώντας στα όσα καταγγέλθηκαν μέσα από την εκπομπή «Ζούγκλα», ο Γ. Πασχαλίδης αναφέρει: «Την Πέμπτη 7/2/2002 τηλεοπτικό συνεργείο του Alpha εισέβαλε στο πολιτικό μου γραφείο, το οποίο νοικιάζω επί 12 χρόνια στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στην Εδεσσα, ζητώντας πληροφορίες από το συνεργάτη μου για τη σχέση του γραφείου με κατάστημα που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες στο ισόγειο της οικοδομής, του οποίου τις χρήσεις αγνοώ. Οι υπεύθυνοι του ίδιου τηλεοπτικού συνεργείου αναζήτησαν επί ημέρες "ντοκουμέντα" από τεχνικούς της τηλεόρασης του Νομού Πέλλας σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη (Οκτώβριος 2001) του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Νομό Πέλλας.

Δεύτερο δήθεν επιβαρυντικό στοιχείο για τη σύνδεση του ονόματός μου με την οικονομία των τυχερών παιγνιδιών, η παρουσία επιχειρηματία - εκδότη του Νομού Πέλλας στη δεξίωση με την ευκαιρία των εγκαινίων της 66ης ΔΕΘ στο Κυβερνείο. Στη δεξίωση αυτή είχαν κληθεί χιλιάδες πολιτών της Β. Ελλάδας και όλης της χώρας και ανάμεσα σε αυτούς και οι εκδότες της Β. Ελλάδας». Και ο Γ. Πασχαλίδης καταλήγει: «Προσυπογράφω τις θέσεις του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για τον έλεγχο των τυχερών παιγνιδιών, όπως τις ανέπτυξε στη Βουλή, στις 8 Φεβρουαρίου 2002. Ταυτόχρονα δηλώνω πως θα υπερασπιστώ την πολιτική και ανθρώπινη αξιοπρέπειά μου απέναντι σε κάθε προσπάθεια σπίλωσης της πολιτικής μου τιμής».

Αναζητείται ο επιχειρηματίας - εκδότης

Στο μεταξύ αναζητείται ακόμη ο εν λόγω επιχειρηματίας - εκδότης Γιώργος Τεκτερίδης, που, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας - πέρα από τη δράση του στον παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο - θεωρείται ο πρωτεργάτης και του παράνομου «στοιχήματος» στην Πέλλα. Συνελήφθη ο γιος του Β. Τεκτερίδης.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας και την Ασφάλεια Γιαννιτσών, το βράδυ της Πέμπτης, μπήκε στο χώρο διενέργειας του παράνομου «στοιχήματος» κατά το πρότυπο του ΟΠΑΠ, όπου βρήκε μέσα σε εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο μετρητά ύψους 1 εκατ. ευρώ δηλαδή 340.750.000 δραχμές και οκτώ τραπεζικές επιταγές συνολικής αξίας 700.000 ευρώ και 164.000 δολάρια ΗΠΑ. Επίσης 16.000 μετοχές της εταιρίας «Sparknet», δύο «χρυσές κάρτες» απεριόριστης πίστωσης, 12 βιβλιάρια καταθέσεων συνολικού ποσού 600.000 μάρκων και 86.000 δολαρίων, ένα πιστόλι 22 χιλιοστών μάρκας «Μπερέτα» και 27 σφαίρες ιδίου διαμετρήματος, καθώς και ένα όπλο εκτόξευσης αναισθητικού αερίου.

Μέσα από τα ηλεκτρονικά αρχεία του Γ. Τεκτερίδη - δρούσε ως πράκτορας ξένων εταιριών - που κατέσχεσε το ΣΔΟΕ, σε ένα από τα καταστήματά του εντοπίστηκαν ονόματα παικτών παράνομων στοιχημάτων από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βρετανία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ