Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καταδικάστηκε η διεθνής συνωμοσία παράδοσης του Οτσαλάν

Κούρδοι που ζουν στη χώρα μας και Ελληνες φίλοι τους συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να καταδικάσουν τις αντιδραστικές εκείνες δυνάμεις που συμμετείχαν πριν τρία χρόνια στη διεθνή συνωμοσία παράδοσης του Οτσαλάν. Οι Κούρδοι φοιτητές και άλλοι συμπατριώτες τους απείχαν από την εργασία τους και από το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, όπου κήρυξαν απεργία πείνας και μαυροφορέθηκαν.

Οπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αλληλεγγύης Κουρδιστάν, η διεθνής συνωμοσία της 15ης Φεβρουαρίου 1999 δε θα ξεχαστεί ποτέ από τον κουρδικό λαό και έχει γραφτεί ως μια μαύρη κηλίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας. «Με βαθιά την πίστη στην αδελφοσύνη και φιλία του κουρδικού και του ελληνικού λαού, αυτή τη μαύρη μέρα καλούμε τον φίλο ελληνικό λαό να δυναμώσει μαζί μας τον αγώνα ενάντια στις αντιδραστικές και φασιστικές δυνάμεις, που προσπαθούν να σπείρουν το μίσος ανάμεσα στους λαούς μας», τόνιζαν.

«Εκλεισαν τρία χρόνια από τη μέρα που παραδώσανε τον Οτσαλάν κάποιες χώρες στην Τουρκία και για το λόγο αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Για μας, αποτελεί η 15η Φλεβάρη μαύρη μέρα. Η Ελλάδα μέσα από την Ευρώπη μπορεί να κάνει κάτι για βοήθεια στον κουρδικό λαό. Οι δύο λαοί μας έχουν από την αρχαιότητα σχέσεις φιλίας και αυτές οι σχέσεις πρέπει να δυναμώσουν», δήλωσε στο «Ρ» ο Βενιαμίν Αράς, εκπρόσωπος του Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ