Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΠΟΔΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ξεκίνησε το καραβάνι της ειρήνης

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ (της απεσταλμένης μας ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΥΡΟΥΛΗ).--

Μια πρώτη συνάντηση με το ΓΓ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισραήλ, Σαλίμ Μουράτ, στην έδρα της οργάνωσης στη Ναζαρέτ, είχαν χθες το μεσημέρι οι αντιπροσωπείες των οργανώσεων που συμμετέχουν στην αποστολή αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Δημοκρατικών Νεολαίων (ΠΟΔΝ).

Ο Σαλίμ Μουράτ ευχαρίστησε τις αντιπροσωπείες για την απόφασή τους να βρεθεί στην περιοχή, μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, με σκοπό να ενισχύσει με την παρουσία της τις φωνές όσων, τόσο από την ισραηλινή όσο και από την παλαιστινιακή πλευρά αγωνίζονται για τον τερματισμό της βίας και την οριστική και δίκαιη επίλυση του ζητήματος με την ίδρυση ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους.

Οι αντιπροσωπείες στη συνέχεια μετέβησαν στη Ραμάλα, όπου είχαν μια πρώτη συνάντηση με την ηγεσία της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Φοιτητών, ενώ για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ. Θα ακολουθήσουν διαδοχικές και πολλαπλές επαφές με ηγετικά στελέχη της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Φοιτητών, με αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής, με την ηγεσία του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές εκδηλώσεις υπέρ του τερματισμού της ισραηλινής κατοχής, που πρόκειται να λάβουν χώρα τις αμέσως επόμενες ημέρες. Επίσης, πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη στη Λωρίδα της Γάζας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) στην Ιερουσαλήμ, Σαρί Μουσάιτεχ.

Η αποστολή αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, υπό την αιγίδα της ΠΟΔΝ, έχει ως επικεφαλής τον πρόεδρό της Οργάνωσης, Ηρακλή Τσαβδαρίδη και σε αυτή συμμετέχουν, η ΚΝΕ, η ΚΝ Πορτογαλίας, η ΕΔΟΝ, η Αριστερή Νεολαία Φινλανδίας, το Εργατικό Κόμμα Ιρλανδίας, η Νεολαία Εργατικού Κόμματος Βελγίου, η νεολαία του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος, η Νεολαία της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας, η Επαναστατική Νεολαία Βραζιλίας, η Νεολαία του Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας και Κομμουνιστική Νεολαία Ισραήλ. Επίσης συμμετέχει και μέλος της ιαπωνικής φιλειρηνιστικής οργάνωσης «Πλοίο της Ειρήνης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
28 Κομμουνιστικές και Αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις Νεολαίας στο Συνέδριο (2023-02-08 00:00:00.0)
Οι διεθνείς αντιπροσωπείες στο Συνέδριο (2014-12-18 00:00:00.0)
Αντιπροσωπείες 24 Οργανώσεων νεολαίας αναμένονται στη Διεθνούπολη (2013-09-17 00:00:00.0)
Συμμετέχουν αντιπροσωπείες 28 Οργανώσεων Νεολαίας (2010-05-05 00:00:00.0)
Οι οργανώσεις που δήλωσαν συμμετοχή (2002-09-11 00:00:00.0)
Γενικό Συμβούλιο στην Αθήνα (2001-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ