Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Ανούσια δικομματική αντιπαράθεση

Σε μία άνευ ουσίας δικομματική αντιπαράθεση εξελίχθηκε χτες στη Βουλή η συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Π. Παυλόπουλου προς τον πρωθυπουργό για «τη διαφθορά και την αδιαφάνεια της δημόσιας διοίκησης».

Από τη μία ο πρωθυπουργός εμφάνισε μία μαγική εικόνα του κρατικού μηχανισμού ο οποίος έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ, αξιοποίησε τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και κέρδισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ως μέγα προσόν του κρατικού μηχανισμού ο Κ. Σημίτης ανέφερε και την πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων «σε ρυθμούς ταχύτερους από πολλές άλλες χώρες της ΕΕ». Σε πείσμα της πραγματικότητας, ο πρωθυπουργός ανακάλυψε ότι ο κρατικός του μηχανισμός «εξασφάλισε πολύ περισσότερους πόρους για το κράτος πρόνοιας και εφάρμοσε πολιτικές που δεν είχαν εφαρμοστεί άλλοτε στην Ελλάδα».

Για να αντιπαραθέσει το δικό του μηχανισμό με αυτόν της ΝΔ θυμήθηκε τον στρατηγό Γρυλλάκη, ο οποίος παρακολουθούσε «τα τηλέφωνα ανύποπτων πολιτών».

Από την άλλη ο Π. Παυλόπουλος θυμήθηκε τον Τόμπρα και τον Κεραμά που δρούσαν επί ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση των νοσοκομείων, των φυλακών και την αναρχία στον τομέα των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ