Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εσκεμμένη δίωξη» της Αντίστασης

Εντονη διαμαρτυρία της ΠΕΑΕΑ για την υπόθεση δίωξης του αντιστασιακού Δ. Βάγια για την προσχώρησή του στο ΔΣΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ, με ανακοίνωσή του εκφράζει «έντονη διαμαρτυρία για τη σύλληψη, ταλαιπωρία και προσπάθεια τρομοκράτησης του 76χρονου συναγωνιστή και μέλους της ΔΕ του Παραρτήματος Καλαμάτας της ΠΕΑΕΑ, Δημήτρη Βάγια, με την κατηγορία ότι πριν από 53 χρόνια εγκατέλειψε τον Κυβερνητικό Στρατό που υπηρετούσε και προσχώρησε στο Δημοκρατικό Στρατό, παρόλο ότι είναι πασίγνωστο ότι αυτά έχουν αμνηστευτεί με το Νόμο 1863/1989».

«Η ενέργεια αυτή», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «των κρατικών οργάνων της κυβέρνησης Σημίτη, μας ξαναγυρίζει στις μαύρες εποχές του εμφυλίου και των μετεμφυλίων χρόνων, τότε που ο ελληνικός λαός ζούσε κάτω από την τρομοκρατία των Δεξιών και Κεντρώων κυβερνήσεων και του παρακράτους και πάντα κάτω από την απειλή σύλληψης, ξυλοδαρμού, φυλάκισης, εκτόπισης ή και εξόντωσης.

Παρά την έκφραση λύπης από τον πρωθυπουργό, πιστεύουμε ότι αυτό που έγινε σε βάρος του συναγωνιστή μας Δ. Βάγια, δεν οφείλεται σε γραφειοκρατικό λάθος, αλλά σε εσκεμμένη ενέργεια που δείχνει σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι, τόσο ο ίδιος ο κ. Σημίτης όσο και όλοι οι υπουργοί του, όλα τα χρόνια της εξουσίας τους, αντιμετώπισαν με περιφρόνηση και υπεροψία τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, χωρίς να λύσουν ούτε ένα από τα προβλήματά τους και χωρίς ποτέ να δεχτούν σε ακρόαση τους εκπροσώπους της ΠΕΑΕΑ.

Στις ΗΠΑ η κυβέρνηση Μπους έχει θέσει σε λειτουργία Στρατοδικεία δήθεν καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Μήπως θα πρέπει να υποθέσουμε ότι σκοπεύει να κάνει το ίδιο και η κυβέρνηση Σημίτη»;

«Καλούμε τα μέλη της ΠΕΑΕΑ», τονίζει η Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ, «και κάθε Ελληνα δημοκράτη που πονάει γι' αυτόν τον τόπο, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση ώστε να μην περάσουν τα σχέδια κατάργησης δημοκρατικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ