Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Εκδήλωση σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

Ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, οι φιλειρηνικοί πολίτες, καλούνται να πάρουν θέση και να συμπαρασταθούν στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό που σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα επίθεση γενοκτονίας από την κυβέρνηση Σαρόν. Καλούνται να συμμετέχουν μαζικά στην αποψινή εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργανώνουν η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης, στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει ο επιτετραμμένος πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Ισμάτ Σάμπρι. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξει μουσικό χορευτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη και Παλαιστίνιους νεολαίους.

«Πιστεύω ότι η πολύμορφη έκφραση αλληλεγγύης και ο συντονισμένος αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για όλους τους λαούς να νικήσουν τον ιμπεριαλισμό και την κατοχή», σημειώνει ο Φαέρ Σάλεχ, εκπρόσωπος της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης, και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. «Θέλουμε να εκφραστεί η αλληλεγγύη στο λαό μου που αγωνίζεται τόσα χρόνια για πατρίδα, ελευθερία και αυτοδιάθεση. Να αποκαλύψουμε τα εγκλήματα της κυβέρνησης του Σαρόν που έχει εξαπολύσει την πιο βάρβαρη επίθεση εναντίον του λαού μας. Τώρα συντελείται μια νέα γενοκτονία. Εισβάλουν σε πόλεις και χωριά και βομβαρδίζουν και σκοτώνουν αμάχους», καταλήγει.

Η ΕΔΥΕΘ καταγγέλλει την κυβέρνηση του Ισραήλ, ότι κουρελιάζει συμφωνίες και δεσμεύσεις που έχει υπογράψει και εξαπολύει μία νέα επίθεση κατά του παλαιστινιακού λαού. Καταγγέλλει τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση που «είτε ονομάζοντας τρομοκράτες τους Παλαιστίνιους, είτε κρατώντας ίσες αποστάσεις από τους θύτες και τα θύματα, δίνουν άλλοθι για το έγκλημα που διαπράττεται και στην ουσία ευλογούν αυτήν τη γενοκτονία».

Μπροστά σ' αυτήν την κτηνωδία, προειδοποιεί η ΕΔΥΕΘ, «δεν μπορεί να υπάρξει ουδετερότητα και ίσες αποστάσεις!». Γι' αυτό καλεί τον ελληνικό λαό, να δυναμώσει τον αγώνα μαζί με τους άλλους λαούς της περιοχής και να απαιτήσει την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να ταχθεί στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και να υπερασπιστεί τη δίκαιη υπόθεσή του.

Επίσης καλεί όλους τους φορείς της πόλης να πάρουν θέση στο πλευρό του δοκιμαζόμενου παλαιστινιακού λαού και να οργανώσουν πολύπλευρες εκδηλώσεις, προκειμένου να εκφραστεί η πλατιά αλληλεγγύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ