Τετάρτη 29 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ιδιωτική - τώρα - ασφάλιση! «Μπορεί η κυβέρνηση να κλείνει αυτές τις ημέρες το Ασφαλιστικό, το θέμα όμως εξακολουθεί να γεννάει ανασφάλεια για την πλειονότητα των Ελλήνων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της V-PRC, δύο στους τρεις πολίτες αισθάνονται λίγο έως καθόλου εξασφαλισμένοι από την κοινωνική ασφάλιση που έχουν, ενώ 6 στους 10 πιστεύουν ότι σήμερα είναι απαραίτητο να έχει κανείς και ιδιωτική ασφάλιση. Αυτό δείχνει ότι οι Ελληνες, παρά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, δεν έχουν εμπιστοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για τη σημερινή χρεοκοπία του ασφαλιστικού συστήματος θεωρούν υπεύθυνες κυρίως τις κυβερνήσεις (ένας στους δύο πιστεύει ότι για την κρίση του Ασφαλιστικού φταίει η κακοδιαχείριση του κράτους) και πολύ λιγότερο το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας». (ΝΕΑ)

Προπάντων δίκαιη: «Η ίδια αυτή η έρευνα, αναδεικνύει την ανάγκη γρήγορης, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Ασφαλιστικού. Να είστε βέβαιος ότι αυτό θα γίνει. Θα λύσουμε το Ασφαλιστικό, όχι ως αναγκαίο κακό, αλλά ως προσφορά στον πολίτη». (Χρ. Πρωτόπαπας - κυβερνητικός εκπρόσωπος)

Καμάρι. «Στους ίδιους νόμους (σ.σ. τους αντιασφαλιστικούς νόμους Σιούφα της περιόδου 1990 - 1993) οφείλεται κυρίως το γεγονός ότι το ασφαλιστικό σύστημα αντέχει έως σήμερα και υπάρχει η δυνατότητα καταβολής των συντάξεων. (Θ. Ρουσόπουλος - εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ)

Βάλιουμ κατά διαδηλωτών! «Τη χρησιμοποίηση ηρεμιστικών φαρμάκων τύπου βάλιουμ εναντίον εχθρικών δυνάμεων, με πολλαπλούς σκοπούς, εξετάζουν αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα, σύμφωνα με το χθεσινό φύλλο της εφημερίδας "Ομπσέρβερ". Πρόκειται για ηρεμιστικά φάρμακα που σκοπό θα έχουν να περιορίσουν τη δράση εχθρικών στρατευμάτων στο πεδίο της μάχης ή άλλων πολυπληθών συγκεντρώσεων (κυρίως διαδηλώσεων)». (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) (σ.σ. Μήπως το κόστος για τα βάλιουμ θα το καλύπτει το «νέο ΙΚΑ»;..).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ