Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Εμπεδωμένη» κιόλας... «Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης έχει εμπεδωμένη πια την πεποίθηση ότι η αφετηρία της τρομοκρατίας στη χώρα μας βρίσκεται στα χρόνια της αμφισβήτησης, πηγάζει από τον απόηχο του Μάη του '68 και είναι εμπνευσμένη από το αντίστοιχο κύμα ένοπλης δράσης που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του '70» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Προσοχή στο «δέσιμο»: «Γνώστης της υπόθεσης προσέθετε πως "δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται άτομο το οποίο ενδέχεται να ανήκει στις παρυφές της "17Ν". Και γι' αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο πώς θα συνδεθούν ο Ξηρός και οι συνεργάτες του που ενδεχομένως θα συλληφθούν τις επόμενες ημέρες με τον σκληρό πυρήνα της ιστορικής οργάνωσης (σ.σ. 17Ν)» (Αλ. Παπαχελάς - «ΒΗΜΑ»).

Το ζητούμενο; «Είναι ασφαλώς σημαντικό το ότι οι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν τη στήριξή τους στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιτύχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Και είναι αυτό μια ηχηρή απάντηση σε όσους, κυρίως από το εξωτερικό, αλλά και μερικούς καλοθελητές από το εσωτερικό της χώρας, εκμεταλλεύονται την αδυναμία σύλληψης τρομοκρατών για να κατηγορούν την Ελλάδα ή την κυβέρνηση ότι, δήθεν, υποθάλπει την τρομοκρατία» (Από το κύριο άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

Πληροφορίες...: «Χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι υπήρξε μάρτυρας που φέρεται να αναγνώρισε στη φωτογραφία του Ξηρού έναν από τους συμμετέχοντες στη δολοφονία του Κώστα Περατικού τον Μάιο του 1997, κατά σύμπτωση πάλι στον Πειραιά. Επίσης με ιδιαίτερη προσοχή αξιολογούνται τα ταξίδια του Ξηρού στο Σουδάν, μια χώρα που φιλοξένησε κατά καιρούς διεθνείς τρομοκράτες, ακόμη και τον περιβόητο Κάρλος, ομάδα του οποίου έδρασε το 1983 και στη χώρα μας» (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ