Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Εθνική αυτοπεποίθηση»... (1)

Τρύπες, όπως αυτή του Μετρό στο Χαλάνδρι, δεν είναι τόποι για να τους επισκέπτεται ένας πρωθυπουργός. Ομοίως, τόποι όπως η Μαλακάσα των κατολισθήσεων, η Εγνατία οδός των καθιζήσεων, η εθνική Τρίπολης-Καλαμάτας (άλλη τρύπα εκεί...) δεν ενδείκνυνται για φιέστες...

***

Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός παρευρίσκεται - και ορθώς - στα εγκαίνια των «μεγάλων έργων». Οπως και κάθε πρωθυπουργός. Για παράδειγμα, εκεί που πήγε χτες ο κ. Σημίτης, στην παράκαμψη των Πατρών, είχε πάει και ο Κ. Μητσοτάκης το 1993. Εκείνος είχε εγκαινιάσει τα πρώτα ...4 χιλιόμετρα (από εγκαίνια ως χώρα πάμε περίφημα...).

***

Χτες, πάντως, εγκαινιάσαμε όλα τα χιλιόμετρα. Και τα 18! Και πώς να μη διακατεχόμεθα από εθνική υπερηφάνεια! Σκεφτείτε: Ενα έργο που η πρώτη του μελέτη έγινε το 1981 και είχε εκτιμηθεί το '85 στα 35 δισ. δραχμές, τελικώς παραδόθηκε το 2003 (σ.σ.: 18 χιλιόμετρα σε 22 χρόνια: Αθλος!) ενώ έπρεπε να έχει δοθεί το 1999, με κόστος πολλαπλάσιο (άλλοι το υπολογίζουν κοντά στα 75 δισ. δραχμές, άλλοι στα 120) και ανολοκλήρωτο, αφού οι 4 συνδετήριες οδοί που προβλέπονταν, παραμένουν ανύπαρκτες!

***

Και κατόπιν όλων αυτών, επαναλαμβάνουμε: Πώς να μην είμεθα εθνικώς υπερήφανοι;...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ