Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
«Κοκορομαχίες» και πολιτική της ... «μακέτας»

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πάτρα αποτέλεσε αφορμή ώστε η κυβέρνηση να ρίξει νερό στο μύλο της ανούσιας δικομματικής «αντιπαράθεσης».

Ο Κ. Σημίτης στην ομιλία του έκανε λόγο για «νεοδεξιά» που «επιδιώκει να αμαυρώσει» το κυβερνητικό έργο. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ΝΔ αντιλαμβάνεται το ρόλο της στο πολιτικό σύστημα «ως άρνηση, ως παρεμπόδιση, ως αντιπαλότητα, ως υβριστική αναμέτρηση, ως πολιτική σύμφωνα με τις διχαστικές νοοτροπίες του '50 και '60». Οσον αφορά στη λεγόμενη σκιώδη προεδρία, που είχε ανακοινώσει η Ρηγίλλης, ο Κ. Σημίτης μίλησε για «αλαζονεία» προσθέτοντας ότι «καμιά ξένη αντιπολίτευση δε διέπραξε ποτέ κάτι παρόμοιο... να στραφεί προκαταβολικά ενάντια στην κυβέρνηση της χώρας της, τη στιγμή που η χώρα έχει αναλάβει την Προεδρία της Ενωσης». Συμπλήρωσε πως «έστω και καθυστερημένα κατάλαβαν ότι έκαναν βαρύ λάθος και αναδιπλώθηκαν», αλλά, πρόσθεσε, «η κίνηση αυτή δε σηματοδοτεί συνολική αλλαγή πολιτικής. Συνεχίζουν και κλιμακώνουν - όπως είπε - την επιχείρηση καλλιέργειας ενός κλίματος όξυνσης και πόλωσης, που θυμίζει άλλες εποχές».

Κατά τα λοιπά, η παρουσία του πρωθυπουργού στην Πάτρα τού έδωσε μια επιπλέον ευκαιρία να αναφερθεί στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, παρουσιάζοντάς τη σαν ωραιοποιημένη... μακέτα, όπως εκείνη η αντίστοιχη μακέτα της ανύπαρκτης γέφυρας του Ρίου-Αντιρρίου, που επιδείκνυε προεκλογικά ο κ. Λαλιώτης...

Ετσι, ο Κ. Σημίτης αναφέρθηκε στην παράκαμψη της πόλης λέγοντας ότι αποτελεί ...απόδειξη πως η Ελλάδα δεν είναι η «χώρα των άλυτων προβλημάτων», αλλά δίνει αποτελεσματικές λύσεις σε ένα προς ένα τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει!

Αφού, δε, υποστήριξε ότι «δεν είμαστε εδώ για τα αξιώματα αλλά για δουλιά, για αλλαγή»..., επαίνεσε την κυβέρνηση για το «επίτευγμα» της ΟΝΕ, ξεκαθάρισε ότι στην πορεία της αντιλαϊκής πολιτικής θα συνεχίσει να διακατέχεται από το «θάρρος της σύγκρουσης με συντηρητικές αντιλήψεις και κατεστημένες αγκυλώσεις», υποσχέθηκε «δικαιοσύνη, ανθρωπιά και αλληλεγγύη», ενώ εξήγγειλε με σοβαρότητα την «οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους».

Σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα του λαού, ο πρωθυπουργός υποκρίθηκε ότι «σέβομαι βαθύτατα τη γνώμη και τις εκτιμήσεις των πολιτών, που συναντούν σοβαρά προβλήματα σε ορισμένους τομείς του κοινωνικού κράτους», συμπληρώνοντας ότι «εργαζόμαστε συστηματικά για να λυθούν και να εκλείψουν τα προβλήματα στους τομείς αυτούς».

Μιλώντας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τούς χαρακτήρισε «μεγάλο πλατύσκαλο για τη χώρα» ενώ αναφερθείς στην Προεδρία της χώρας στην ΕΕ, αφού έκανε ένα πέρασμα από την «εθνική επιτυχία» της Κοπεγχάγης και της ένταξης της Κύπρου, είπε ότι «από τη θέση της προεδρεύουσας χώρας δηλώνουμε ότι η ΕΕ θέλει ειρήνη στον Περσικό Κόλπο», για να συμπληρώσει τη φράση του με το αμερικανικό... φύλλο συκής, λέγοντας ότι «θέλουμε τήρηση των αποφάσεων του ΟΗΕ»...

Δε θα πρέπει να παραλείψουμε ότι ο κ. Σημίτης ισχυρίστηκε πως με το ασφαλιστικό και το φορολογικό νόμο «οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα καταβάλλουν 545 εκατομμύρια ευρώ λιγότερο φόρο» (!) ενώ σχετικά με την υπόθεση «τρομοκρατία» είπε ότι «έγιναν απόπειρες αποπροσανατολισμού και πολιτικής εκμετάλλευσης από διάφορες πλευρές που έπεσαν όλες στο κενό», για να υποσχεθεί ότι «θα φτάσουμε μέχρι το τέλος»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχυρωμένος» πίσω από την Προεδρία ο Κ. Σημίτης (2003-05-13 00:00:00.0)
Συνεννόηση διά ...επιστολών (2003-01-28 00:00:00.0)
Εγκαινίασαν ανολοκλήρωτο έργο (!) (2001-09-29 00:00:00.0)
Ελληνικό welcome στον Σημίτη με αποδοκιμασίες (1999-04-22 00:00:00.0)
"Μαζέψτε ψήφους για το καλό της... Αυτοδιοίκησης"! (1998-10-08 00:00:00.0)
"ΠΑΚΕΤΑ" ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ "ΕΡΓΑ" ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ (1998-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ