Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η πίτα του «Ρ»

«Το 2003 ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί πρέπει να συμβάλουμε αποφασιστικά ώστε η εφημερίδα του ΚΚΕ να γίνεται ολοένα και καλύτερη, να ανταποκρίνεται καθημερινά στο ακέραιο στο καθήκον που η ΚΕ του Κόμματός μας της έχει αναθέσει». Μ' αυτή την ευχή και συνάμα υπόσχεση, ο εκδότης του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» Στέφανος Λουκάς άνοιξε τη χτεσινή εκδήλωση για την καθιερωμένη κοπή της πίτας της εφημερίδας μας για το νέο χρόνο.

Μέσα σ' ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα στα γραφεία της εφημερίδας στο Κρυονέρι, συντάκτες από όλα τα τμήματα του «Ρ», συνεργάτες της εφημερίδας μας, αλλά και οι προσκεκλημένοι που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, αντάλλαξαν ευχές και συζήτησαν «παρέα» με ένα ποτήρι κρασί και λίγα εδέσματα, τα οποία ήρθαν να προστεθούν στα κομμάτια της πίτας που μοιράστηκαν σε όλους. Η τύχη πάντως «χαμογέλασε» στη «Σύγχρονη Εποχή», καθώς στο κομμάτι της έπεσε το φλουρί... Παρόντες στη χτεσινή εκδήλωση στην έδρα της εφημερίδας, όπου τους καλωσόρισε ο διευθυντής της Δημήτρης Κουτσούμπας, ήταν εκτός των άλλων η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, αντιπροσωπεία της συντακτικής επιτροπής της ΚΟΜΕΠ, του «Οδηγητή», καθώς και αντιπροσωπεία του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού «902».

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης

Καθήκον του «Ρ» είναι η εκλαΐκευση και η μαχητική προώθηση της πολιτικής του ΚΚΕ, των θέσεών του πλατιά στην εργατική τάξη, στο λαό, τόνισε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Στέφανος Λουκάς, ενώ επισήμανε πως ο «Ρ» πρέπει: «Να εξασφαλίζει, όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένα, όλα τα εφόδια στους κομμουνιστές για τη δράση τους. Οχι μόνο από τη σκοπιά της ανάδειξης των προβλημάτων του λαού και του τόπου, αλλά στο να γίνεται υπόθεση του λαού η εναλλακτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, για διέξοδο προς όφελος του λαού, η πολιτική του Μετώπου για τη λαϊκή εξουσία». Ο ίδιος τόνισε ότι όλη αυτή η δουλιά μας έχει στόχο «να βρίσκει βεβαίως ανταπόκριση στην πλατιά διάδοση της εφημερίδας, στην άνοδο της κυκλοφορίας της ως αναπόσπαστο μέρος της μαζικής πολιτικής μας δράσης».

Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε στις τελευταίες δυο Αποφάσεις της ΚΕ του ΚΚΕ που ήρθαν στη δημοσιότητα μέσα από τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», η μία με τις θέσεις για την Ελληνική Προεδρία και η άλλη με την Πολιτική Συσπείρωσης και Συνεργασίας του ΚΚΕ και υπογράμμισε: «Είναι δυο αλληλένδετες αποφάσεις σχετικά με τη δράση μας, αφού αποτελούν καθοδηγητικό μπούσουλα και για μας στο "Ριζοσπάστη", προκειμένου να αναπτυχθεί η πάλη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μέτωπα που ανοίγει η κυβέρνηση με την Ελληνική Προεδρία, αλλά ταυτόχρονα να ενισχυθούν αποφασιστικά και να πλατύνουν οι κοινωνικοπολιτικές συσπειρώσεις που ήδη έχουν συγκροτηθεί στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στην αγροτιά, στο αντιπολεμικό κίνημα, αλλά και να συγκροτηθούν νέες στα μέτωπα πάλης που ανοίγονται μπροστά μας. Προκειμένου να δημιουργούνται προϋποθέσεις για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου πάλης».

Κλείνοντας, την ομιλία του ο εκδότης της εφημερίδας, ουσιαστικά εξέφρασε την άποψη, αλλά και τη φιλοδοξία όλων των συντακτών της, επισημαίνοντας: «Ο "Ριζοσπάστης" είναι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, της διαφώτισης, της ζύμωσης, αλλά και της προβολής της αναγκαιότητας οργάνωσης των λαϊκών αγώνων και της προώθησης της πολιτικής του ΚΚΕ. Και θα συνεχίσει, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα και τον υπονομευτικό ρόλο, στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, των αστικών μέσων ενημέρωσης, που εντείνουν την προπαγάνδα υποταγής των λαϊκών μαζών στην πολιτική του κεφαλαίου. Είναι επίσης ένα μέτωπο, στο οποίο όλοι εμείς στην εφημερίδα επωμιζόμαστε το καθήκον και την ευθύνη της οργάνωσής του, συσπειρώνοντας όσο γίνεται περισσότερες δυνάμεις από το χώρο των εργαζομένων στα ΜΜΕ γι' αυτό το σκοπό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ