Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Γκόοοολ!

Παράγοντες - έτσι τους λένε: «παράγοντες» - που μπαίνουν με κουμπούρια στα γήπεδα. Τη θυμάστε εκείνη την... ηρωική έφοδο του κ. Βαρδινογιάννη κατά του επόπτη στο ματς Παναθηναϊκός - Εθνικός, όταν ο φακός τον απαθανάτισε με το κουμπούρι περασμένο στη ζώνη του παντελονιού του;..

Παράγοντες που κυκλοφορούν στους αγωνιστικούς χώρους με «συνοδούς - φουσκωτούς» που τα χρησιμοποιούν κιόλας τα κουμπούρια. Θυμάστε εκείνον τον «σωματοφύλακα» του κυρίου προέδρου (πρώην) της ΕΠΑΕ που άρχισε να πυροβολεί στα αποδυτήρια του γηπέδου στον αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακού;..

Παράγοντες που μπαίνουν στα γήπεδα και ξυλοφορτώνουν καμεραμάν και ανοίγουν τις πόρτες για να εισβάλουν μαινόμενοι οπαδοί. Θυμάστε τα σχετικά «ανδραγαθήματα» του κ. Σαλιαρέλη στο στάδιο Καραϊσκάκη, στον αγώνα Ολυμπιακός - Αθηναϊκός;..

Παράγοντες που ξυλοφορτώνουν διαιτητές στα γήπεδα. Θυμάστε τον κ. Φιλιππίδη πώς περιποιήθηκε στον διαιτητή Ευθυμιάδη πέρσι στον αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού;..

***

Είναι προφανές ότι αυτό που περιγράφουμε παραπάνω δεν είναι άλλο από το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στο οποίο «μεγαλουργούν» ο κ. Λούβαρης (σ.σ.: ο μοναδικός άνθρωπος που νίκησε τη... σκλήρυνση κατά πλάκας και έκτοτε αντιπροεδρεύει του Ολυμπιακού), ο κ. Μπέος, ο κ. Ψωμιάδης...

***

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και το γνωρίζουν άριστα οι κύριοι της κυβέρνησης. Και το γνωρίζουν όχι μόνο διότι σε αυτή την κυβέρνηση έχουμε υφυπουργό κάποιον που πρωτοέγινε γνωστός στο πανελλήνιο επειδή - ως βουλευτής - κυνηγούσε το διαιτητή στο γήπεδο της Καβάλας (πράγμα που προφανώς εκτιμήθηκε από τον πρωθυπουργό με συνέπεια ο «κυνηγός διαιτητών» βουλευτής να προαχθεί σε υφυπουργό), αλλά οι κύριοι της κυβέρνησης γνωρίζουν απέξω κι ανακατωτά αυτό το χώρο, διότι - και αυτό είναι το κύριο - είναι ένας χώρος που τον στηρίζουν, τον συντηρούν και τον επιδοτούν.

Οσο για το γεγονός ότι τώρα οι κυβερνώντες προσπαθούν να αναβαπτιστούν στην κολυμβήθρα του αντιΨωμιαδισμού, αυτά ας τα αφήσουν. Το παιχνίδι τους είναι τόσο σικέ, που με όρους ποδοσφαιρικούς, όχι για εξυγίανση δεν πρόκειται αλλά ούτε καν για κλοτσοσκούφι τρίτης διαλογής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ