Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Δε θα λείψει κανείς από το συλλαλητήριο στο Ναύπλιο

Πλατιά ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή στη διαδήλωση της Παρασκευής

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη μεγάλη εργατική- λαϊκή διαδήλωση στο Ναύπλιο, που οργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου, όπου μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Βασίλη Λέκκα. Σ' αυτή την κατεύθυνση κορυφώνονται και οι προετοιμασίες για την ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία της διαδήλωσης, για να βρεθούν όσο γίνεται περισσότεροι στους δρόμους του Ναυπλίου και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα νέα αντεργατικά σχέδια που θα δρομολογηθούν.

Σ' αυτά τα πλαίσια, σήμερα, πολυμελής αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσει και θα ενημερώσει τους εργαζόμενους της Αργολίδας για τα νέα αντεργατικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, οι οποίοι στις 12 το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Αργους με θέμα τις προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και τις κινητοποιήσεις στο Ναύπλιο.

Μέχρι την τελευταία στιγμή συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μέλη της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» θα συνεχίσουν με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς, συνοικίες, σχολεία, πανεπιστήμια κ.α., για να απλώσουν το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής στη διαδήλωση για την καταδίκη της πολιτικής της ΕΕ.

Σήμερα, Τρίτη, περιοδείες θα γίνουν στην ΕΤΥΜ Αμυνας στην Ηλιούπολη, στους εργάτες του Δήμου Ζωγράφου, στο κέντρο μηχανογράφησης ασφαλιστικών ταμείων, στο «Hondos Center» στο Περιστέρι και στο εργοτάξιο της Αττικής Οδού στην Κύμης, ενώ αύριο, Τετάρτη, στους εργάτες του Δήμου Καλλιθέας και στα ΤΕΙ Πειραιά. Επίσης, μαζικοί φορείς του Αιγάλεω πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Εσταυρωμένου, στις 6 το απόγευμα. Από εκεί θα ξεκινήσουν μεγάλη μαζική περιοδεία στο εμπορικό κέντρο της περιοχής.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Συνταξιούχων Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης και Αντιδικτατορικού Αγώνα (ΠΟΣΣΑΘΕΑ) σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι συμπαραστέκεται και συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και του ΠΑΜΕ. «Δίνουμε, σημειώνει, το "παρών" στο Ναύπλιο στις 24 του Γενάρη όπως και στις άλλες κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν. Βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. ΟΧΙ άλλα θύματα, ΟΧΙ άλλοι ανάπηροι, ΟΧΙ άλλοι μετανάστες. Με τους αγώνες μας και την παρουσία μας μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Εκδηλώσεις

Κάλεσμα συμμετοχής σε σύσκεψη απευθύνουν ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Κερατσινίου, σήμερα, Τρίτη, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ (Ρέπουλη 16). Στη σύσκεψη θα προγραμματιστεί η δράση ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ και η συμμετοχή στη διαδήλωση στο Ναύπλιο.

Σήμερα, Τρίτη, το Παράρτημα Νέας Σμύρνης της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) καλεί όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη διαδήλωση στο Ναύπλιο, να έρθουν στα γραφεία της Εθνικής Αντίστασης και της Επιτροπής Ειρήνης, Βρυούλων 14. Στη διοργάνωση συμμετέχουν: Το Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης, η Επιτροπή Ειρήνης, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη».

Σύσκεψη για τη συγκρότηση και δράση επιτροπής της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στον τομέα της Ενέργειας οργανώνουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στον κλάδο της ενέργειας αύριο, Τετάρτη, 22 του Γενάρη, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα «Λευκαδιτών» (Γερανίου 41, 1ος όροφος).

Συμμετοχές

Τη συμμετοχή στη διαδήλωση και τη στήριξη των εκδηλώσεων της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» έχουν αποφασίσει και ανακοινώσει πλήθος Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων Σωματείων. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων: Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Αθήνας, Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, Σύλλογος Εκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών, Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ανθούπολης- Περιστερίου. Ακόμα, απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει τα σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ Κηφισιάς, Ν. Ιωνίας, Παπάγου, Ηλιούπολης, Ελληνικού, Αιγάλεω, Περιστερίου, Ανω Λιοσίων, Πετρούπολης, Καματερού, Κορυδαλλού, Θριάσιου Πεδίου, Ταύρου, Καλλιθέας κ.ά. Απόφαση συμμετοχής έχουν λάβει επίσης οι σύλλογοι φοιτητών Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ), Νομικής Αθήνας, Παντείου και ΤΕΑΠΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ