Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους

Συγκροτήθηκε Επιτροπή ΕΒΕ της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στην Αθήνα

Στη συγκρότηση Επιτροπής των ΕΒΕ στα πλαίσια της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» προχώρησαν χτες επαγγελματοβιοτέχνες και μικρέμποροι, που πήραν μέρος στην εκδήλωση που οργάνωσε η Κίνηση στο ξενοδοχείο STANLEY στην Αθήνα. Η Επιτροπή θα αναλάβει την οργάνωση του αγώνα των ΕΒΕ και τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που θα ξεδιπλωθούν κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ στο α' εξάμηνο του 2003, αρχής γενομένης από τη διαδήλωση του Ναυπλίου στις 24 Γενάρη, όπου και θα συνέλθει η Σύνοδος των υπουργών Εργασίας της ΕΕ.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Χ. Χαλβατζόγλου, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Αθήνας της Κίνησης και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι μικρέμποροι και που προοπτικά οδηγούν στην εξαφάνισή τους. Αιτία αυτών των προβλημάτων επισήμανε είναι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και η οποία, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, θα έχει μεγαλύτερες και περισσότερες επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και το λαό. Γι' αυτό, είπε, οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ πρέπει να δουν στο πρόσωπο της εργατικής τάξης τον κύριο σύμμαχό τους. Επιβάλλεται, είπε, να απαντήσουμε σε αυτή την πολιτική με τις δικές μας συμμαχίες, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Υπογράμμισε ότι δεν μπορούμε να συμμαχήσουμε με όσους από τη μια συνυπογράφουν την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την εξόντωση των μικρών επιχειρήσεων και από την άλλη λένε υποκριτικά «όχι» στην παγκοσμιοποίηση με στόχο την εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας. Και αναφερόμενος στη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» τόνισε ότι η δύναμή μας βρίσκεται στην αγωνιστική ενότητα και αλληλεγγύη διαφορετικών λαϊκών δυνάμεων, ταξικών συνδικάτων και ριζοσπαστικών συσπειρώσεων, που συναντώνται στην Κίνηση.

Οι ομιλίες που ακολούθησαν αναφέρθηκαν στις επιμέρους εκφράσεις της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στους ΕΒΕ όπως η βαριά φορολογία, το ωράριο και άλλα. Ακόμα έγινε αναφορά στους γενικότερους στόχους αυτής της επίθεσης, δηλαδή, στην επιδιωκόμενη διεύρυνση της ελαστικοποίησης του ωραρίου, στην πλήρη κατεδάφιση των ασφαλιστικών συστημάτων, στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, και στο χτύπημα των λαών που ξεσηκώνονται και αντιστέκονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ