Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Μάθημα πατριωτισμού: «Επιδεικνύοντας (ο λαός του Ιράκ) έναν μοναδικό πατριωτισμό αντιστάθηκε (και αντιστέκεται) με νύχια και με δόντια στους "χασάπηδες" εισβολείς, δηλώνοντας ότι ο Σαντάμ και το καθεστώς του Ιράκ είναι θέμα του ιρακινού λαού και κανενός άλλου. Και ξεμπρόστιασε στη διεθνή κοινή γνώμη τον φασιστικό χαρακτήρα της εισβολής του αμερικανοβρετανικού στρατού στο Ιράκ» (Νίκος Τσαγκρής - ΕΘΝΟΣ).

Οπλα πολέμου: «Ούτε τον καιρό του Ρόναλντ Ρήγκαν η κυβέρνηση δεν χειραγωγούσε τόσο επιδέξια την ενημέρωση και τις εικόνες. Στο Ιράκ, η κυβέρνηση Μπους μετέτρεψε τα μέσα ενημέρωσης σε πολεμικό όπλο, χρησιμοποιώντας την πληροφόρηση που παρέχουν για να παρενοχλεί και να εκφοβίζει την ιρακινή στρατιωτική ηγεσία» (Λούσιαν Τράσκοτ - ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ - ΝΕΑ).

Στρατευμένη ενημέρωση: «"Αιχμάλωτη πολέμου" η αμερικανική τηλεόραση από τις επιλογές του Πενταγώνου πέρασε τις τελευταίες 72 ώρες μια τρομερή κρίση αξιοπιστίας και αμηχανίας που οδήγησε σε μια υποταγμένη ενημέρωση και μια "παράδοση άνευ όρων" στις διαθέσεις της κυβέρνησης Μπους» (θανάσης Τσίτσας - Νέα Υόρκη - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«Φωνή» του Μίλερ: «Το σκηνικό, λοιπόν, ξαναστήνεται ως εξής: Με παλλόμενη φωνή οι ανταποκριτές (των ελληνικών καναλιών) μας δίνουν το κλίμα από τη Βαγδάτη. Ειδήσεις συνήθως δεν έχουν. Είναι προφανές ότι οι Ιρακινοί αξιωματούχοι προτιμούν να περνούν το μήνυμά τους στα ΜΜΕ των "φονιάδων των λαών". Κατόπιν στρέφουν τα μικρόφωνα στον απλό πολίτη του Ιράκ. Οι προσπάθειες να πετύχουν κανέναν αντιφρονούντα - ή έστω κάποιον που να μην ουρλιάζει στο μικρόφωνο "ο Σαντάμ είναι μεγάλος" - αποβαίνουν πάντα άκαρπες» (Πάσχος Μανδραβέλης -ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Εύλογη απορία: «Είναι παράλογο να επιτρέπει η Ε.Ε. σε ένα μέλος της, τη Βρετανία, να εισβάλλει στο Ιράκ και να διαμαρτύρεται όταν μπαίνει η Τουρκία» (Ισμαήλ Τζεμ - τέως ΥΠΕΞ Τουρκίας - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ