Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η γενιά της Αντίστασης ψηφίζει... αντίσταση, ψηφίζει ΚΚΕ

Εκατοντάδες αντιστασιακοί υπογράφουν διακηρύξεις στήριξης του ΚΚΕ και καλούν τους συναγωνιστές τους και όχι μόνο να ισχυροποιήσουν το κόμμα της αντίστασης

Οι άνθρωποι που με τη δράση τους έγραψαν το έπος της Εθνικής Αντίστασης, η γενιά που και σήμερα, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, επιμένει να μάχεται και να αγωνιά για το μέλλον του τόπου, επιμένει στα ιδανικά της Αντίστασης και ψηφίζει το κόμμα που τα εκφράζει, το ΚΚΕ. Το μήνυμα αυτό εμπεριέχεται στις δεκάδες διακηρύξεις στήριξης του Κόμματος που υπογράφονται από εκατοντάδες αντιστασιακούς από όλη τη χώρα.

Με αίσθημα χρέους

Ανάμεσά τους τα μέλη του Παραρτήματος Αγίας Παρασκευής της ΠΕΑΕΑ, τα οποία υπογραμμίζουν πως «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον εαυτό μας και χρέους απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας ψηφίζουμε ΚΚΕ στις 9 του Απρίλη, το κόμμα που με αγώνες και θυσίες έκανε σημαία τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και παλεύει κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που φέρνει τη φτώχεια στους πολλούς και συσσωρεύει πλούτη στους λίγους».

Επίσης, αντιστασιακοί και συνταξιούχοι από την Αγία Βαρβάρα, το Χαϊδάρι και το Αιγάλεω δηλώνουν πως στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το ΚΚΕ και καλούν τους συνταξιούχους και τους αντιστασιακούς να πράξουν το ίδιο.

«Στηρίζουμε ΚΚΕ - σημειώνεται στη διακήρυξή τους - σαν τη μόνη συνεπή αντιπολεμική δύναμη. Σαν το μόνο κόμμα που λέει ξεκάθαρα ότι η νέα δομή και το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ έχει στόχο να επιβάλει και να εδραιώσει την ιμπεριαλιστική τους νέα τάξη πραγμάτων, την τάξη της αδικίας, της στυγνής εκμετάλλευσης των λαών. Στηρίζουμε ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που διακηρύσσει ότι η ΟΝΕ είναι παράδεισος για το μεγάλο κεφάλαιο και κόλαση για τους εργαζόμενους. Τέλος, στηρίζουμε ΚΚΕ γιατί είναι το κόμμα που δημιούργησε την ένδοξη Εθνική μας Αντίσταση και αγωνίζεται ως σήμερα για τα ανεκπλήρωτα ιδανικά της».

Μαύρο στους δύο μονομάχους

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η διακήρυξη της Επιτροπής Στήριξης του ΚΚΕ της Α` και Β` Περιφέρειας Πειραιά, που αποτελείται από αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Στη διακήρυξή τους τονίζουν: «Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης έχουμε ζήσει δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις, έχουμε πείρα. Πάντοτε στρατευόμαστε με το ΚΚΕ. Στο λαό και τη νεολαία μας, στους ανθρώπους της διανόησης, της τέχνης και του πολιτισμού, συντελούνται βαθιές συνειδησιακές διαφοροποιήσεις, που βρήκαν έκφραση και στα ενωτικά ψηφοδέλτια μάχης και νίκης του ΚΚΕ».

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζουν: «Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, πόρτα πόρτα, σπίτι το σπίτι, από ΚΑΠΗ σε ΚΑΠΗ και από καφενείο σε καφενείο να κάνουμε συζήτηση με συναγωνιστές μας, που είναι ακόμα εγκλωβισμένοι σε άλλα κόμματα. Μαύρο και στους δύο μονομάχους. Να μεγαλώσουμε το ρήγμα για να έρθει πιο κοντά η συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού λαϊκού μετώπου».

Επιβάλλεται νέα στράτευση όλων μας

Με κοινή τους διακήρυξη 200 αντιστασιακοί από τη Νέα Ιωνία καλούν «στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 9ης Απρίλη να γίνει ένα μεγάλο βήμα προς όφελος του λαού, να ηττηθούν οι φορείς των επιλογών της νέας τάξης και της ΟΝΕ και να συρρικνωθούν οι δυνάμεις τους, να καταδικαστούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που είναι οι κύριοι εκπρόσωποί τους».

Στο κείμενο που υπογράφουν υπογραμμίζουν ακόμα: «Να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ, που θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την οικοδόμηση του λαϊκού μετώπου αντίστασης και αντεπίθεσης, του νέου ΕΑΜ, που θα αγωνιστεί και θα διεκδικήσει μια συνολική πορεία προς όφελος του λαού και της πατρίδας μας».

Οι αντιστασιακοί απευθυνόμενοι στους συναγωνιστές τους σημειώνουν: «Εμείς που πολεμήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις το φασισμό, βρισκόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με τη νέα κατοχή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και της μετα-ΟΝΕ εποχής. Σ' αυτές τις συνθήκες επιβάλλεται η καινούρια στράτευση όλων μας, για να μπορέσουμε να τους φράξουμε το δρόμο, να τους εμποδίσουμε να καταστρέψουν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας. Σας καλούμε να δυναμώσουμε την πάλη μας, με όλες μας τις δυνάμεις να αγωνιστούμε για την υπερψήφιση των αγωνιστικών συνδυασμών του ΚΚΕ».

Γιατί στηρίζουμε ΚΚΕ

Κοινή δήλωση στήριξης του ΚΚΕ υπογράφουν και 101 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης από την Καλλιθέα, στην οποία τονίζουν: «Στηρίζουμε ΚΚΕ γιατί: Οι μόνοι κερδισμένοι από την ΟΝΕ είναι οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες. Η ΝΔ διαφωνεί με τους χειρισμούς γιατί αυτή θα ξεπουλούσε καλύτερα τη δημόσια περιουσία, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Δε μας λένε όμως τι θα γίνουν τα παιδιά μας με το κύμα ανεργίας που μεγαλώνει. Τι θα γίνουν τα εγγόνια μας που δε θα μπορούν να φοιτήσουν ούτε στο Λύκειο. Δε μας λένε για το ξεπούλημα των ασφαλιστικών ταμείων και τη χειροτέρευση της περίθαλψης. Δε μας λένε τι θα γίνει με τις συντάξεις πείνας. Πού θα φτάσει η δουλικότητα στις αμερικανοΝΑΤΟικές πιέσεις».

«Αισθανόμαστε - σημειώνουν - ότι ο εκσυγχρονισμός του κ. Σημίτη είναι η σύγχρονη μορφή της δουλοπρέπειας και της υποταγής. Για όλους τους παραπάνω λόγους θα ενισχύσουμε το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Καλούμε το λαό να φράξει με την ψήφο του τον ολισθηρό δρόμο για τη χώρα μας που ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και όσα κόμματα υποστηρίζουν την ΕΕ, την ΟΝΕ».

Σκέψου, θυμήσου, ψήφισε ΚΚΕ

Παμβοιωτικό κάλεσμα υπερψήφισης και ισχυροποίησης του ΚΚΕ απευθύνει και η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ, ως του μοναδικού κόμματος που «μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, αντιστέκεται στις αντιλαϊκές πολιτικές και υπερασπίζεται με πείσμα το δίκιο και το συμφέρον του εργαζόμενου λαού».

Στην ανοιχτή της επιστολή προς τους Βοιωτούς πολίτες, η ΔΕ του παραρτήματος σημειώνει: «Αυτή την κρίσιμη προεκλογική περίοδο θεωρούμε υπέρτατο χρέος να επικοινωνήσουμε μαζί σου καθαρά και ξάστερα. Αυτή την ώρα που προσπαθούν να σε πείσουν ότι ζεις μέσα σε πελάγη ευτυχίας, που σου μιλάνε για "κοινωνική ευαισθησία", που σου παρουσιάζουν την κατάσταση ρόδινη. Δε σου λένε την αλήθεια».

«Σου κρύβουν - συνεχίζει - ότι 2,5 εκατομμύρια Ελληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ότι 550.000 έχουν μηνιαίο εισόδημα κάτω από 43.000 δραχμές, ότι η ανεργία καλπάζει στο 13%, ότι πάνω από 750.000 συνταξιούχοι παλεύουν για να ζήσουν με 70.000-115.000 δραχμές, πάνω από 195 χιλιάδες αγρότες έχουν χάσει τα χωράφια τους και γύρω στις 300 χιλιάδες είναι στο πρόγραμμα για ξεκλήρισμα, ενώ λόγω της άγριας φορολογίας και της δραματικής μείωσης του τζίρου τους πάνω από 160.000 μικρομεσαίοι ΕΒΕ έχουν βάλει λουκέτο και χιλιάδες απειλούνται με χρεοκοπία».

Και καταλήγοντας σημειώνεται πως την ίδια στιγμή τα κέρδη των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρήσεων ανέρχονται σε εκατοντάδες δισ. δραχμές το 1999. Η ΔΕ του παραρτήματος, αφού προειδοποιεί γι' αυτά που έρχονται, για τα νέα σκληρά μέτρα που ετοιμάζουν, καλεί το λαό να σκεφτεί το συμφέρον του, την ώρα της κάλπης να θυμηθεί και να ψηφίσει ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ