Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπάρχει ο Θησέας - λαός

OTEMPORA! O MORES! (Ω καιροί! Ω ήθη!) Αυτή η εκ βαθέων εκρηκτική αναφώνηση του περίφημου Λατίνου ρήτορα, συγγραφέα και πολιτικού Κικέρωνα, που σήμαινε την καταδίκη της ηθικής, πολιτισμικής και πολιτικής σήψης του καθεστώτος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, σαν έκφραση του κοινού περί δικαίου αισθήματος των λαών της, δε θα 'ναι υπερβολή να πούμε ότι, μεταγλωττισμένη, αντιλαλεί, ύστερα από δύο χιλιάδες και πάνω χρόνια, στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, με τη λαϊκή πλέον ρήση: «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ!». Ρήση, που σημαδεύει την ολόπλευρη σαπίλα και χρεοκοπία του υψηλά ιστάμενου και ιθύνοντος στρώματος της αστικής κοινωνίας, στη βάση και στο εποικοδόμημά της. Ταυτόχρονα όμως, προοιωνίζεται θαρραλέες διεργασίες για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι ο δικομματικός εμπαιγμός του σε βάρος του λαού και η τυφλή εξάρτηση του κατεστημένου από την παγκοσμιοποιούμενη αυθαιρεσία και εγκληματικότητα του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού.

Και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εκτός των αλλεπάλληλων μέτρων της κυβέρνησής του κατά των εργαζομένων, με τη στυγνότητα που τον διακρίνει προκειμένου να διεκπεραιώσει έγκαιρα τις εντολές των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αναγγέλλει δημόσια την εμπλοκή της χώρας μας στο νέο έγκλημα, που ήδη ξανάρχισαν στο Κόσσοβο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία και ειδικά κατά της νόμιμης κυβέρνησης του Μιλόσεβιτς, για την ανατροπή της οποίας χρεώθηκε προσωπικά ο Κ. Σημίτης, βαρέως φέρων το ότι δεν το κατάφερε ως τώρα. Οταν ο υποδυόμενος το ρόλο του υπουργού Εξωτερικών, γνωστός πλέον τοις πάσι ως γλοιώδης υπηρέτης της Μαντλίν Ολμπράιτ, ευγνωμοσύνης ένεκεν, γιατί επιλέχθηκε σ' αυτή τη θέση, δραστηριοποιείται τα μέγιστα στην ιδεολογική προετοιμασία και οργάνωση της νέας επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας με την προκλητική επωνυμία «Δυναμική απάντηση 2000». Και όταν, ακόμη, ο Αρλεκίνος του υπουργείου «Εθνικής» Αμυνας μετατρέπεται σε διαλαλητή των ανθελληνικών και αντιβαλκανικών επιδιώξεων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και σε μεσάζοντα για την εξαγωγή Ελλήνων φαντάρων και αξιωματικών σε θανάσιμα επικίνδυνες αποστολές, κατ' εντολήν του ΝΑΤΟ, έξω των ορίων της χώρας και για την αγορά, με μυθώδη ποσά, νέου αμερικάνικου πολεμικού εξοπλισμού.

Οπως, όμως, το 480 π.Χ. οι μηδίζοντες δεν μπόρεσαν να αποκρύψουν την προδοσία του Εφιάλτη που οδήγησε τους Πέρσες διά της ατραπού στα νώτα των ηρωικών υπερασπιστών των Θερμοπυλών, πολύ περισσότερο, οι κυβερνώντες σήμερα στη χώρα μας, μαζί με τη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση της ΝΔ, δε θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν την προδοσία των εθνικών μας συμφερόντων με την παράδοση, όχι κάποιων στενών, αλλά, επί μονίμου βάσεως, όλης της χώρας και ειδικά της Θεσσαλονίκης, του λιμανιού της, της οδικής αρτηρίας διέλευσης προς τα σύνορα των Σκοπίων για το Κόσσοβο, στην απόλυτη διάθεση των δολοφόνων του ΝΑΤΟ. Στήνοντας και το Στρατηγείο τους στην καρδιά της παρτίδας μας, που με έπαρση ανακοίνωσε τις προάλλες ο Κ. Σημίτης, για να συμβάλει, όπως είπε (το Στρατηγείο) στην αποκατάσταση (όχι μόνο) της ...ομαλότητας στο Κόσσοβο, αλλά (άκουσον, άκουσον) και «στις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν»!!

Παράλληλα, συνεχίζει το όργιο της κατεδάφισης και των τελευταίων κατακτήσεων, που με αίμα έχουν πετύχει οι εργαζόμενοι. Οργιο, που σε καμιά περίπτωση δεν είναι σε θέση να σκεπάσει η κυβέρνηση με την αχαλίνωτη, αλλά και αυτοαποκαλυπτική παραπληροφόρηση και την ψευδομανή προπαγάνδα της, την οποία πολύς κόσμος έμαθε πια να την αποκρυπτογραφεί.

Ωστόσο, ο βίος και η πολιτεία της, όπως και της ΝΔ, δεν έχουν τίποτε το νεοτεριστικό και εκσυγχρονιστικό, από άποψη σκοπών και μεθοδολογίας, αφού μιμούνται γνωστά πρότυπα από την ιστορία των εκμεταλλευτριών τάξεων παλαιών και κατοπινών εποχών. Διαβάζοντας τη διαιώνια ιστορία, όχι μόνο της Ελλάδας, αισθάνεται κανείς έκπληξη, όταν βλέπει να πλησιάζουν τόσο πολύ χρονικά ακόμα και αρχαίες εποχές με τη σημερινή και να εξομοιώνονται, σε καταπληκτικό βαθμό, συμπεριφορές μερικών πρωτουργών και πρωτοθρόνων της ιστορίας, όπως οι «μεγάλοι» Αλέξανδρος, Κωνσταντίνος, Ναπολέων με τις των σημερινών μιμητών τους.

Για να πληρώσουν, λόγου χάρη, την απληστία και μανία για δόξα και μεγαλοπρέπεια του «μεγάλου», και μάλιστα «άγιου», αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, οι λαοί της απέραντης αυτοκρατορίας του υποβάλλονταν σε αφόρητα μαρτύρια, ιδιαίτερα στη διάρκεια των αλλεπάλληλων εκστρατειών του, όταν φανέρωνε και τα τόσο αιμοβόρα ένστικτά του αυτός ο δυνάστης, ο, κατά την επισήμανση σύγχρονών του ιστορικών, απαίδευτος στο μυαλό και στο χαρακτήρα. «Αλλά η ζοφερή τριακονταετία» αυτού του εστεμμένου εγκληματία» - γράφει ο ιστορικός Κυριάκος Σιμόπουλος - «δε στιγματίζεται μόνο από την αιματοχυσία των εμφυλίων πολέμων, τις εσωδυναστικές σφαγές και τα οικογενειακά εγκλήματά του» (αφού και παιδοκτόνος και συζυγοκτόνος και γαμπροκτόνος και λαοκτόνος υπήρξε). «Διακρίθηκε και για την τυραννική πολιτική του και κυρίως την οικονομική καταπίεση και εξουθενωτική εκμετάλλευση των λαών».

Αυτού, του ...αγίου δυνάστη δημιούργημα υπήρξε και ο περιβόητος «χρυσάργυρος» φόρος που τον επέβαλε «στους πάμπτωχους και πειναλέους υπηκόους, ακόμη και στις πόρνες»! «Ούτος και την εισφοράν επήγαγε χρυσίου τε αργύρου πάσι τοις απανταχού της γης... μέχρι και των ευτελεστάτων, ουδέ δυστυχείς εταίρας εάσας εισφοράς» (Ζώσιμος). Οι γονείς αναγκάζονταν να πουλήσουν τα παιδιά τους και να εκπορνεύσουν τις θυγατέρες τους για να εξοικονομήσουν τον τρομακτικό «χρυσάργυρο».

Ποιοι από τους εργαζόμενους οπαδούς - ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δε θα μπορούσαν σ' αυτά τα έργα και ημέρες του «αγίου» Κωνσταντίνου να διαπιστώσουν την ομοιότητα τέτοιων μέτρων του, όπως ο «χρυσάργυρος», με τα σημερινά πανωτόκια του ...δικού μας Κωνσταντίνου, του Σημίτη, που βύθισαν στην απόγνωση δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες ή τη φορολογία των ιεροδούλων με το μετακυλισθέν δικαίωμα χορήγησης άδειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για άνοιγμα πορνείων προς εκμετάλλευση των νεαρών κοριτσιών, που τα εξωθούν στο δρόμο της διαφθοράς και διάλυσης των οικογενειών τους, αναγνωρίζοντας με νόμο την πορνεία σαν επάγγελμα! `Η, μήπως, ο απάνθρωπος ξεριζωμός των αγροτών μας, με τους απανωτούς περιορισμούς των καλλιεργειών τους, της διάθεσης των προϊόντων τους, την εγκατάλειψή τους από το κράτος και την καταδίκη τους στην ανεργία, δε μοιάζει με τη «μέριμνα» του Κωνσταντίνου για τους τότε αγρότες;

Αλλά εκείνος, από την πολιτική του οποίου διδάσκονται επιμελέστερα, είναι ο Ναπολέων, που εμπέδωσε την εξουσία της αστικής τάξης στη Γαλλία και κατ' επέκταση στην Ευρώπη, αφού της αφαίρεσε όλη την προηγούμενη προοδευτικότητά της, στη διάρκεια της μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης. Δίνοντας πρώτος το παράδειγμα της μετάλλαξης - εν είδει τρανσέξουαλ - σε πολλούς επιφανείς παράγοντές της. Για να προσεταιριστεί τις διαθέσεις του δημοκρατικού λαού - κατά το πραξικόπημά του το 1799 με τη διάλυση του Συμβουλίου των Πεντακοσίων - δήλωσε με απίθανη υποκρισία: «Είμαι η Επανάσταση»! Αλλά μετά το πραξικόπημα διακήρυξε: «Τέλειωσε το ρομάντσο της Επανάστασης. Να δούμε τι είναι ρεαλιστικό και πραγματοποιήσιμο». Κάτι ανάλογο δεν έπραξαν και οι σημερινοί εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ, που, αφού έκοψαν τον ομφάλιο λώρο από τη «Διακήρυξή τους της 3ης Σεπτεμβρίου» και την «Αλλαγή», τη μετονόμασαν προσαρμογή στις νέες συνθήκες;

Οταν, λοιπόν, οι ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ, με πρωτεργάτη τον Κ. Σημίτη, εμπνεόμενοι από τα ανομήματα των κοσμοκρατόρων εγκληματιών, συμβάλλουν στην παγκοσμιοποίηση παρόμοιων πράξεων των νέων αφεντικών της Οικουμένης, δεν μπορεί - λογικά - να γίνονται πιστευτοί, πολλώ μάλλον, που τα χέρια τους στάζουν από το αίμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Και είναι, όχι μόνο κυνικός ο Κ. Σημίτης, όταν από τα μπαλκόνια και τα βήματα ζητά από το λαό «καθαρή απάντηση» συναίνεση - εξουσιοδότηση - ΨΗΦΟ για τα όσα υπονοεί ότι θα ακολουθήσουν μετά την είσοδό μας στην ΟΝΕ, αλλά και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ. Το μπαγκάζ που κουβαλάει προς τις εκλογές είναι ΝΑΡΚΗ ενάντια στο λαό και την ΕΙΡΗΝΗ στα Βαλκάνια. Ο Μινώταυρος - ιμπεριαλισμός δε χόρτασε από αίμα και δεν αστειεύεται. Αλλά δεν είναι και παντοδύναμος, όπως έδειξαν και δείχνουν τα πράγματα. Υπάρχει ο Θησέας - Λαός, που μπορεί να ξεμπερδέψει μ' αυτόν και τους αυτόχθονες υπηρέτες του, συσπειρώνοντας τις δυνάμεις του στο παλλαϊκό αντιιμπεριαλιστικό, αντιπλουτοκρατικό Μέτωπο, σίγουρη απόκρουση του κινδύνου. Αυτή είναι η εθνική λύση, που προτείνει και πάλι το ΚΚΕ.


Παρίσης ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ