Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσφυγή στο ΣτΕ για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων

Την ακύρωση της πράξης της διοίκησης με την οποία επιτράπηκε η διέλευση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ από τη χώρα μας στις 19 Μάρτη 2000, με προορισμό το Κόσσοβο και τα Σκόπια, ζητάει ο δικηγόρος Πρ. Μιχαηλίδης με προσφυγή που κατέθεσε στο ΣτΕ.

Η προσφυγή στρέφεται κατά του πρωθυπουργού και ο δικηγόρος ισχυρίζεται ότι η διοικητική απόφαση για διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τη χώρα μας είναι παράνομη, γιατί εκδόθηκε από αναρμόδιο όργανο, αν και κατά τη γνώμη του αιτούντα, το Σύνταγμα απαγορεύει τη διέλευση, παραμονή, υποδοχή ξένων στρατευμάτων επιθετικού χαρακτήρα στη χώρα μας.

Πάντως, η διέλευση ξένων στρατευμάτων από τη χώρα μας είναι αρκετά ευαίσθητο θέμα και θα πρέπει να υπενθυμίσουμε την περσινή παρέμβαση συμβούλων της Επικρατείας και αρεοπαγιτών, όταν κάτω από άλλες βέβαια συνθήκες (πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας), είχαν δηλώσει ότι απαγορεύεται από το Σύνταγμα η διαμονή και διέλευση από τη χώρα μας ξένων στρατευμάτων που προορίζονται για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον τρίτου κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ