Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
Να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ

«Πρέπει να ξεπεραστεί ο φόβος και οι προκαταλήψεις! Πρέπει όλοι οι πολίτες να δουν την πραγματικότητα και να έρθουν στο παλλαϊκό Μέτωπο. Το ΚΚΕ πρέπει να είναι ενισχυμένο και στη Βουλή για να ασκήσει αποτελεσματική αντιπολίτευση. Να μεταστρέψει τις εξελίξεις υπέρ του λαού».

Λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ Κώστας Καζάκος, μίλησε χτες σε κατοίκους των Αμπελοκήπων και του Γκύζη, για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ μπροστά στις δύσκολες για το λαό μέρες που έρχονται, αν από την αναμέτρηση της Κυριακής βγει νικητής ο δικομματισμός. Σε μια φιλική και ωραία συζήτηση που έγινε στην πολωνική ταβέρνα «Δίπορτο», ο Κ. Καζάκος έκανε λόγο για τα αισιόδοξα μηνύματα για το ΚΚΕ απ' όλη τη χώρα, ενώ επισήμανε την ανάγκη ο λαός «να καταλάβει ότι η πολιτική είναι μία και την υιοθετούν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Η πολιτική που αφαιρεί τα εργασιακά δικαιώματα, που αυξάνει την ανεργία, που δημιουργεί την κοινωνία των 2/3», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οσοι βρέθηκαν χτες στο «Δίπορτο», είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις με τον υποψήφιο βουλευτή, να μιλήσουν για καίρια προβλήματα των εργαζομένων και τελικά να συμφωνήσουν ότι «οι κυβερνήσεις ή του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ από τις 10 Απρίλη και μετά, απλά θα εκτελούν τις εντολές. Θα είναι υπηρέτριες του μεγάλου κεφαλαίου και θα ξεχάσουν τις όποιες υποσχέσεις για χιλιάδες θέσεις εργασίας μοιράζουν τώρα γενναιόδωρα», όπως τόνισε ο Κ. Καζάκος.

«Προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη συνείδηση του κόσμου. Βάζουν το ψευτοδίλημμα ότι είμαστε μικρή χώρα. Οτι δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τους λένε καθίστε καλά. Μη χαλάτε την τάξη. Αυτόείναι προδοτικό απέναντι στις θυσίες που έχουν γίνει γι' αυτό τον τόπο! Πότε, ιστορικά, λειτούργησε ο λαός μας με τέτοια κριτήρια; Πότε οι Ελληνεςσκέφτηκαν τις θυσίες;», επισήμανε ο Κ. Καζάκος και συμπλήρωσε: «Προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο ηττοπαθή! Να μην μπορεί να βγει στο δρόμο. Να φοβάται. Αυτό επιδιώκουν. Και να κάνουν ανενόχλητοι πολέμους. Να αιματοκυλούν τους λαούς προσπαθώντας να πουλήσουν το σιχαμερό ψέμα του ανθρωπισμού, όπως έγινε στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας».

Ο υποψήφιος βουλευτής συμπλήρωσε πως «η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός που προβάλλουν είναι ανάπτυξη της ολιγαρχίας. Για το λαό είναι το ακριβώς αντίθετο. Οι Ελληνες πρέπει να καταλάβουν τι κρύβεται πίσω από την παγκοσμιοποίηση των αγορών. Πρέπει να καταλάβουν ότι το μεγάλο κεφάλαιο δεν υπήρξε ποτέ φιλολαϊκό. Δεν έχει ούτε χρώματα, ούτε αισθήματα. Τίποτα. Και το βλέπετε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι 2 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας». Και κατέληξε: «Εχουν ξεπουλήσει κομμάτια της εθνικής μας κυριαρχίας. Το φιλότιμο και ο πατριωτισμός των Ελλήνων "κοιμάται", αλλά πρέπει να ξυπνήσει. Αν γίνει το παλλαϊκό μέτωπο, τα σχέδιά τους δε θα περάσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ