Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Απέφυγε τις αναφορές στις μετεκλογικές συνεργασίες

Επίθεση κατά του δικομματισμού εξαπέλυσε χτες το βράδυ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός του, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κάνιγγος.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας στην ομιλία του υποστήριξε ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ αν έρθουν στην εξουσία θα εφαρμόσουν μια κοινωνικά άδικα πολιτική, η οποία θα πλήττει τα λαϊκά συμφέροντα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ επισήμανε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις των δύο μεγάλων κομμάτων είναι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και ότι την επόμενη των εκλογών θα προχωρήσουν σε πάγωμα των μισθών, αλλαγές στο ασφαλιστικό, νέες φορολογίες και ιδιωτικοποιήσεις. Στο σημείο αυτό ο Δ. Τσοβόλας κάλεσε τον ελληνικό λαό, μέσα από την άνοδο των ποσοστών του ΔΗΚΚΙ να το κάνει ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων. Απέφυγε πάντως κάποια αναφορά σε ενδεχόμενες μετεκλογικές συμμαχίες, κάτι που είχε πραγματοποιήσει κατά κόρον στο παρελθόν με δηλώσεις και συνεντεύξεις του.

Παράλληλα χτες το βράδυ ο Δ. Τσοβόλας προέβλεψε ότι τις επόμενες μέρες ο Κ. Σημίτης, ο Κ. Λαλιώτης, αλλά και οι μηχανισμοί του σημερινού ΠΑΣΟΚ, όπως τους χαρακτήρισε, θα προχωρήσουν σε επίθεση λάσπης εναντίον του κόμματός του. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καλλιεργήσει «αντιδεξιό σύνδρομο», με κύριο στόχο τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΚΙ.

Χαρακτηρίζοντας αυτούς τους μηχανισμούς, επικαλέστηκε για μια ακόμη φορά την περίοδο του 1991, και είπε: «Είναι οι ίδιοι μηχανισμοί που έσυραν στο Ειδικό Δικαστήριο τον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλα στελέχη του τότε ΠΑΣΟΚ».

Κλείνοντας την ομιλία του υποστήριξε ότι το ΔΗΚΚΙ από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του έδωσε μάχες μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο και το ίδιο θα κάνει και μετά τις εκλογές. Μάλιστα, παίρνοντας ένα σύνθημα από τον κόσμο που βρισκόταν στη συγκέντρωση, ανέφερε ότι «Απόψε πεθαίνει ο δικομματισμός» και χαρακτήρισε το κόμμα του, κίνημα αντίστασης εναντίον του νεοφιλελευθερισμού. Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δ. Τσοβόλας έκανε αναφορά για αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόστηκαν μόνο κατά την περίοδο από το 1990 μέχρι σήμερα, θεωρώντας προφανώς ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο ελληνικός λαός γνώρισε μια διαφορετική πολιτική...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ