Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Κύπρος

Τη μια έρχεται στο φως ότι ο Γ. Παπανδρέου δέχεται επιστολές από τον πρεσβευτή Μίλερ, με τις οποίες οι ΗΠΑ απαιτούν την αποστολή Ελλήνων φαντάρων στο Ιράκ. Ουδεμία ενημέρωση του λαού, εν κρυπτώ και παραβύστω οι συνεννοήσεις, και μόνον όταν ο Τύπος έφερε το θέμα στη δημοσιότητα (τρεις μήνες αργότερα!), το ΠΑΣΟΚ, του «νέου» ύφους και ήθους, αποφάσισε να ψελλίσει κάποιες χλιαρές αρνήσεις στο αμερικανικό αίτημα (προεκλογική περίοδος γαρ).

***

Τώρα μαθαίνουμε ότι ο Πάουελ, που - κατά δήλωσή του - τυγχάνει και «πολύ καλός φίλος του Γιώργου», ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα, για να ασκήσει με τη σειρά της πιέσεις στην κυπριακή κυβέρνηση ώστε να κουκουλωθεί μια ώρα αρχύτερα το Κυπριακό. Ομως, τόσες μέρες αργότερα, ο κ. Παπανδρέου - που δέχτηκε το σχετικό τηλεφώνημα του Πάουελ - δε μας έχει μιλήσει επισήμως. Ουδεμία ενημέρωση, ούτε για το τι ακριβώς ζητάει ο Πάουελ, ούτε για τις «συνεννοήσεις» γύρω από το Κυπριακό πίσω από την πλάτη και του κυπριακού και του ελληνικού λαού.

***

Και, τέλος πάντων, τι είδους «νέο» ύφος και ήθος είναι αυτό; Είναι προσωπική υπόθεση του κ. Παπανδρέου το Κυπριακό; Το Κυπριακό είναι υπόθεση που αφορά στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Παπανδρέου με τον Πάουελ και μόνο;;!!

ΥΓ: Οι θιασώτες του σχεδίου Ανάν, που διατείνονταν ότι αποτελεί «μια καλή βάση για λύση» του Κυπριακού, μπορούν να μας εξηγήσουν γιατί το σχέδιο Ανάν το «λατρεύουν» τόσο πολύ ο Μπους και ο Πάουελ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ