Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Κινήσεις εντυπωσιασμού δε σβήνουν τις ευθύνες

«Η τροπολογία-σκάνδαλο που αφορά στη Χαλκιδική είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου», τονίζεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, η οποία συνεχίζει ως εξής: «Η προσπάθεια να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος του δάσους και γενικότερα του περιβάλλοντος είναι πάγια και σταθερή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τα δύο κόμματα είναι αυτά που τροποποίησαν το άρθρο 24 του Συντάγματος, που ανοίγει το δρόμο στην οικοπεδοποίηση, στην τσιμεντοποίηση και επιχειρηματική εκμετάλλευση των δασών.

Πρόσφατος εξάλλου είναι ο δασοκτόνος νόμος, που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, ως συνέχεια μιας σειράς άλλων ρυθμίσεων, που βάζουν την "ανάπτυξη", δηλαδή την κερδοφορία των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλοβιομηχάνων και κάθε είδους επενδυτών, πάνω από το περιβάλλον. Και μέσα στις πόλεις, είτε στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων, είτε της εξυπηρέτησης των μεγαλοεπιχειρηματιών του αθλητισμού, τσιμεντοποιούνται και οι τελευταίοι πνεύμονες πρασίνου.

Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο σε όσους από το ΠΑΣΟΚ εμπλέκονται στην επίμαχη τροπολογία. Αυτοί κινήθηκαν στη λογική "το κέρδος πάνω από το περιβάλλον", λογική που καλλιεργεί συστηματικά όχι μόνον η κυβέρνηση, αλλά και η ΝΔ. Γι' αυτό και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησαν και αυτοί λίγο καιρό νωρίτερα να προσφέρουν υπηρεσία στην "Πόρτο Καρράς".

Οσο μας κυβερνάνε οι συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις του δικομματισμού θα έχουμε τέτοια φαινόμενα είτε με νυχτερινές τροπολογίες είτε με γενικότερες ρυθμίσεις στο φως της μέρας υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

Η συνευθύνη κανενός δε σβήνεται με κινήσεις εντυπωσιασμού. Από όσους έχουν ως βασικό άξονα της πολιτικής τους την "επιχειρηματικότητα" και την "ανταγωνιστικότητα" των μεγαλοεπιχειρηματιών, είτε ονομάζονται Γ. Παπανδρέου, είτε Κ. Σημίτης, είτε Κ. Καραμανλής, ο λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτε προς το συμφέρον του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ