Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Κι άλλες δουλιές στον «όμιλο Στέγγου»...

Κατ' αρχήν πρόκριση της εταιρίας «Τεχνική Ολυμπιακή ΑΕ» για την ανέγερση νέου κτιρίου του υπουργείου Γεωργίας, κόστους 41.000.000 ευρώ

Ενα αίτημα πολλών χρόνων των υπαλλήλων του υπουργείου Γεωργίας, τη συστέγαση των πολυδιάσπαρτων υπηρεσιών του σε ένα σύγχρονο κτίριο, έρχεται να επιλύσει λίγες μέρες πριν τις εκλογές, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Η ικανοποίηση αυτού του αιτήματος των σχεδόν 2.000 υπαλλήλων του υπουργείου Γεωργίας, θα μπορούσε να αποτελεί μιας πρώτης τάξης προεκλογική παροχή του Γ. Δρυ, αν δε γινόταν σχεδόν ταυτόχρονα με το ξέσπασμα της υπόθεσης του «Πόρτο - Καρράς».

Πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο, θα αναρωτηθεί κανείς, εύλογα. Ο συνδυασμός είναι ευθύς και άμεσος, αφού όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ρεπορτάζ, τη δουλιά ύψους 41.000.000 ευρώ αναλαμβάνει η Κοινοπραξία «Τεχνική Ολυμπιακή ΑΕ - Δημιουργία ΑΕ - ΠΛΥΦΑ ΑΕ» η οποία ανήκει στον «όμιλο Στέγγου», στον οποίο ανήκει και το «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική.

Ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς, πρόσφατα, κάλεσε όλους τους συλλόγους των εργαζομένων στο γραφείο του με σκοπό να τους ενημερώσει για την παραπάνω... θετική ανταπόκριση που βρήκε το χρόνιο αίτημά τους, «μετά από πρωτοβουλίες του ιδίου». Τώρα, όμως και έπειτα από τα τελευταία γεγονότα, φαίνεται ότι ο Γ. Δρυς, το ξανασκέφτεται...

Για το παραπάνω θέμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) ζητά «πλήρη διαφάνεια στο θέμα της μεταστέγασης του κτιρίου του υπουργείου Γεωργίας», επισημαίνοντας ακόμη, ότι «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα για την αγορά και ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει τις Κεντρικές Υπηρεσίες του υπουργείου. Ενώ το πρόβλημα για τη στέγαση των υπηρεσιών του υπουργείου εκκρεμεί εδώ και χρόνι, η σπουδή να τελειώσει το θέμα μετά και τα τελευταία γεγονότα με την επιλογή της "Ολυμπιακής Τεχνικής ΑΕ", μας δημιουργεί ερωτήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ