Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
Η θέση του ΚΚΕ ήταν ξεκάθαρη εξαρχής

Την παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη προκάλεσαν τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και τα οποία άφησαν να εννοηθεί πως το ΚΚΕ είχε παλιότερα συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί η «επένδυση» στη Χαλκιδική, την οποία ευνόησε η επίμαχη τροπολογία Πάχτα.

Παραθέτουμε το διάλογο του Αγγ. Τζέκη και του δημοσιογράφου:

Α. ΤΖΕΚΗΣ: «Θέλω να κάνω την παρέμβαση σχετικά με αυτό που αφήσατε να αιωρηθεί, ότι το ΚΚΕ σιώπησε και αφήσατε τις εντυπώσεις. Θέλω να πω το εξής: Στους υπεύθυνους της εταιρίας και στον κ. Βασιλάκη το ΚΚΕ ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι είναι αντίθετο όχι μόνο στην τροπολογία αυτή, αλλά και γενικότερα στην όλη επένδυση που είχε γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή».

Μ. Τ: «Επομένως, τα περί συμφωνίας σας είναι ψευδή πέρα για πέρα».

Α. ΤΖΕΚΗΣ: «Για ποια συμφωνία;».

Μ.Τ. «Είπε ότι μιλήσαμε και δεν είχαν καμία αντίρρηση...».

Α. ΤΖΕΚΗΣ: «Είχαμε την αντίθεσή μας. Βέβαια αυτή η αντίθεση - όχι μόνο την είπαμε στους ίδιους, αλλά - έχει καταγραφεί και μέσα στη Βουλή, όταν συζητήθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας για τα Δάση, που είχε καταθέσει η κυβέρνηση. Ηταν εισηγητής ο Σπύρος Στριφτάρης, και μέλος του ΠΓ, ο οποίος όχι μόνο καταψήφισε τη σχετική τροπολογία, αλλά κατήγγειλε και την ουσία της τροπολογίας. Θέλω να είμαστε καθαροί προς τους τηλεθεατές που παρακολουθούν την εκπομπή, αλλά και προς τον ελληνικό λαό: Το ΚΚΕ έχει δώσει δείγματα γραφής και κατά τη συζήτηση του άρθρου 24 στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Ηταν μαζί μ' εκείνους τους φορείς που δώσανε πραγματικά μάχη να μην αναθεωρηθεί. Μ' αυτή την παρέμβαση, κ. Τριανταφυλλόπουλε, πιστεύω ότι η εικόνα του ΚΚΕ παραμένει αυτή που είναι».

Μ. Τ.: «Είσαστε σαφής. Νομίζω ότι στα σχόλια, στις παρατηρήσεις και τα όσα είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας μπορείτε και διά της νομίμου οδού να απαντήσετε, γιατί σας έθιξαν σαφέστατα, λέγοντας μέσα σε μια τέτοια κρίση, προεκλογικά, ότι οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ συμφώνησαν και δεν είχαν καμία αντίρρηση».

Α. ΤΖΕΚΗΣ: «Οχι, δεν έγινε κάτι τέτοιο και μάλιστα στη συνάντηση που ζήτησαν, τους ξεκαθαρίσαμε από την αρχή. Το ζήτημα είναι ότι αυτή η κρίση, η πολιτική κρίση την οποία είπατε, δεν ακουμπά το ΚΚΕ. Εξάλλου αυτή η κρίση είναι του κοινωνικού πολιτικού συστήματος που όλοι γνωρίζουμε ποιους και ποια συμφέροντα ενισχύει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ