Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ψηφοθηρία με φιλολαϊκές μάσκες

Κανένα όριο στη δημαγωγική εκμετάλλευση των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων δε γνωρίζει η ηγεσία της ΝΔ, η οποία ψηφοθηρώντας ασύστολα δε διστάζει να εμφανίζεται ότι διαθέτει λύσεις, και μάλιστα «φιλολαϊκές».

«Τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, όπως η νέα φτώχεια, η ανεργία, η ακρίβεια, είναι δικές μας προτεραιότητες και μαζί θα δώσουμε τις λύσεις», ήταν η προσφιλής φράση του Κ. Καραμανλή στις ομιλίες που έκανε στην Κρήτη.

Το εξοργιστικό όμως είναι ότι ενώ ασκούσε κριτική στις αντίστοιχες προτάσεις του Γ. Παπανδρέου, στη συνέχεια πρόβαλε τις ίδιες ως δικές του! Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα όσον αφορά στο πρόβλημα της ανεργίας. Επικαλούμενος τα πρόσφατα στοιχεία του ΟΑΕΔ έκανε λόγο για 600.000 άνεργους και αναρωτήθηκε: «Πώς απαντά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Με την πρόταση του Λαυρίου, που συμπυκνώνεται στην καθιέρωση ανασφάλιστης εργασίας για τους νέους; Αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης που θέλουν; Η οπισθοδρόμηση στις εργασιακές σχέσεις και η κατάργηση βασικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων; Με εργαζόμενους 4ετούς διάρκειας, που απλώς θα ανακυκλώνουν την ανεργία; Με αντιγραφές εξωτερικού, που δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για απολύσεις εργαζομένων;».

Αμέσως μετά περνώντας στη θέση του κόμματός του ανέφερε γενικόλογα ότι αυτή συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο «εκπαίδευση-ανάπτυξη- απασχόληση», και αμέσως ταυτίστηκε με τις προτάσεις του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «συνδέουμε την εκπαίδευση με την παραγωγή και την αγορά εργασίας, επιταχύνουμε την ανάπτυξη, με ρυθμούς πάνω από 5%», ξεκαθαρίζοντας ότι «η ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας σημαίνει νέες επιχειρήσεις, νέες επενδύσεις, νέες αγορές».

Παράλληλα, συνέδεσε το πρόβλημα με την ανάπτυξη της «τουριστικής βιομηχανίας», υποσχόμενος «δράσεις για να κάνουμε ελκυστικότερο το τουριστικό προϊόν», προφανώς μέσω των «πλάνων» και της ασυδοσίας των μεγαλοξενοδόχων.

Αναφερόμενος στην αγροτική πολιτική του την εμφάνισε ως απόδειξη της «κοινωνικής διάστασης» της νέας οικονομικής πολιτικής! Ισχυρίστηκε ότι το, ταυτόσημο με αυτό της κυβέρνησης, αγροτικό πρόγραμμα του κόμματός του οδηγεί στην έξοδο του αγροτικού τομέα από την κρίση, αλλά επειδή αυτό προφανώς δε φτάνει επανέλαβε τη χωρίς αντίκρισμα δέσμευσή του ότι «θα είμαι προσωπικά παρών στις κοινοτικές μάχες, για τα αγροτικά προϊόντα μας».

Οσο για τη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποσχέθηκε ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας για την άδεια έναρξης της λειτουργίας τους, μεγαλύτερες δυνατότητες συμμετοχής στα κοινοτικά προγράμματα, φορολογικά κίνητρα για ενθάρρυνση συγχωνεύσεων, χωρίς τίποτα συγκεκριμένο.

Χτες το βράδυ ο Κ. Καραμανλής μίλησε σε συγκέντρωση γυναικών σε νηπιαγωγείο του Νέου Φαλήρου, όπου παρουσίασε τα γνωστά μέτρα για την εργαζόμενη μητέρα, με σοβαρότερο την εφαρμογή μέτρων - σε συνεννόηση με την αγορά - για τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας (λ.χ. φορολογικά κίνητρα για επιχειρηματίες που προσλαμβάνουν άνεργες μητέρες)...

  • Τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών στα ψηφοδέλτια 25 νομών της περιφέρειας έδωσε προχτές στη δημοσιότητα η ΝΔ. Πρόκειται για 113 υποψηφίους, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τις 88 συνολικά κοινοβουλευτικές έδρες των 25 περιφερειών. Εξ αυτών οι 41 είναι εν ενεργεία βουλευτές και από τους υπολοίπους 72 υποψηφίους οι 35 εκτίθενται σε εκλογές για πρώτη φορά. Επίσης υποψήφιος της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών θα είναι ο Θανάσης Κουλουμπής, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ευ. Κουλουμπή, τον οποίο υποδέχτηκε χτες ο Κ. Καραμανλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε και με τον Παν. Γρηγοριάδη, αντινομάρχη Ανατ. Αττικής, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στο υπόλοιπο Αττικής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ