Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... τροπολογικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ, κ. υποψήφιε πρόεδρε, το ...πιάσαμε το μήνυμα της ...νέας εποχής. Τέρμα πια στις τροπολογίες που έρχονται «νύχτα» για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και επιχειρηματιών!

Εφεξής η εξυπηρέτηση συμφερόντων θα γίνεται πάντα στο φως της μέρας, με νομοσχέδια, εισηγήσεις υπουργών και με την κυβέρνηση να τα διατυμπανίζει (πάντα προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος).

Αλλωστε, το δασικό (καλύτερα δασοκτόνο) νομοσχέδιο που ψηφίστηκε φανερά και χωρίς ύποπτες συνεννοήσεις ουδεμία διαφορά είχε με την επίμαχη τροπολογία για το «Πόρτο Καρράς». Απλά ήταν ...εθνικής κλίμακας!

Πάντως, όσοι πιστεύετε ότι οι ιστορίες των αμαρτωλών τροπολογιών ...έληξαν μην το δέσετε και κόμπο. Τρεις βδομάδες θα λειτουργεί το Κοινοβούλιο ακόμα, οπότε πολλά μπορούν να γίνουν.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΝΟΝΤΑΣ τη θαυμάσια αυτή ιστορία της τροπολογίας Πάχτα δεν μπορούμε παρά να ...εξάρουμε το επίπεδο συνεννόησης των κυβερνητικών βουλευτών!

Δέκα (9 βουλευτές κι ένας υπουργός) από αυτούς προσπάθησαν να κάνουν ένα ρουσφέτι και έγινε τέτοιο μπέρδεμα, που ξεπερνά και την πλέον περίπλοκη φαρσοκωμωδία.

Οσο για τις δικαιολογίες που επικαλούνται τώρα είναι η μία καλύτερη από την άλλη: «Δεν ήξερα», «δεν κατάλαβα», «έκανα λάθος εκτίμηση», «παρεξήγησα» μέχρι και το «δεν έχω ιδέα, πλαστογράφησαν την υπογραφή μου».

Δεν ξέρουμε τι πρόκειται να κάνει το Κίνημα με την «ηθική» των βουλευτών του, πάντως σίγουρα κάτι πρέπει να κάνει με την αντιληπτική τους δυνατότητα και ικανότητα, εάν όσα ισχυρίζονται είναι αλήθεια.

Ειδικά, δε, για τον «οικολόγο» κύριο Βούγια που ...μπέρδεψε την επέκταση του «Πόρτο Καρράς», με «επενδύσεις αγροτουρισμού» και μάλιστα φιλικές προς το περιβάλλον, μάλλον ...τη νοημοσύνη μας προσβάλλει με αυτά που λέει.


Γρηγοριάδης Κώστας

Τόσο άσχετος είναι πια από «επενδυτές» στο χώρο του τουρισμού; Δε γνωρίζει κανέναν; Δεν ξέρει τις πρακτικές τους και το πόσο «φιλικοί» είναι στο περιβάλλον;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ