Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Στερνό αντίο στον Χανς Κωχ

Πλήθος φίλων και συντρόφων συγκεντρώθηκαν χτες στα νεκροταφεία της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, για να αποχαιρετήσουν τον Χανς Κωχ, που πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 60 χρόνων. Στην κηδεία παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και το Χρήστο Κόφφα, γραμματέα της ΚΟΘ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στον επικήδειο ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, μέλος του Αχτιδικού Γραφείου της Αχτίδας Δήμου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στην πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δράση του Χανς Κωχ, τόσο στη Γερμανία, όπου γεννήθηκε το 1944, όσο και στην Ελλάδα, με την επιστροφή του το 1982. Ο Χανς Κωχ υπήρξε συνδικαλιστής στο σωματείο της IG METAL και εντάχθηκε στο Γερμανικό ΚΚ. Τη δεκαετία του '70 φοίτησε στην ανώτερη σχολή της Κομσομόλ στη Μόσχα και επιστρέφοντας στη Γερμανία εργάστηκε στο φιλικά προσκείμενο εκδοτικό οίκο Μπλάμπενγκ.

Στη Μόσχα γνώρισε τη σύζυγό του Μαρία Σαχίνη με την οποία απέκτησαν έναν γιο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1982 και νιώθοντας βαθιά το διεθνιστικό του καθήκον, εντάχθηκε αμέσως στο ΚΚΕ και έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος.

Η πίστη του στο Μαρξισμό - Λενινισμό και στον Προλεταριακό Διεθνισμό υπήρξε σε όλη του τη ζωή ακλόνητη, όπως και η βαθιά του πεποίθηση ότι η εξουσία των καπιταλιστών δεν είναι αιώνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ