Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
Το ΚΚΕ είναι ο πόλος της αντίστασης

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος, επεσήμανε:

«Το δυστύχημα είναι ότι είμαστε συνεχώς υποχρεωμένοι να απασχολούμαστε και να αναλύουμε τα αυτονόητα. Γιατί τα αυτονόητα ακριβώς είναι αυτά που δε γίνονται σήμερα κατανοητά απ' τον λαό μας. Ο λαός μας είναι τρομοκρατημένος, απελπισμένος, συνθλίβεται μέσα σε έναν κυκεώνα προβλημάτων καθημερινών που έχουν συσσωρευτεί τις τελευταίες δεκαετίες στην ελληνική κοινωνία και έχει φτάσει στο σημείο τώρα, που είναι απελπιστικό, να έχει εγκλωβιστεί το 90% του εκλογικού σώματος στα δύο κόμματα, τα οποία είναι τα κυρίως υπεύθυνα γι' αυτά τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην κοινωνία μας.

Αυτοί οι ίδιοι που τα δημιούργησαν με την πολιτική που υπηρετούν, αυτοί τώρα στέκονται απέναντι στον λαό μας και του λένε ότι πρέπει να περιμένει την εύκολη επίλυση των προβλημάτων του, απ' τα ευγενικά και φιλάνθρωπα αισθήματα κάποιων ανθρώπων, κάποιων ατόμων, πολιτικών, όχι απ' την πολιτική.

Δηλαδή οι ίδιοι άνθρωποι και το σύστημα που υπηρετούν τόσα χρόνια, που συσσώρευσε αυτά τα προβλήματα, έρχονται τώρα ανενδοίαστα και λένε ότι πολύ εύκολα κρατάνε τις λύσεις στα χέρια τους για τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη.

Εμείς αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξεσκεπάσουμε αυτό το παιχνίδι του δικομματισμού. Ο δικομματισμός είναι αποτέλεσμα αυτής της κατατρομοκράτησης και της ανασφάλειας που αισθάνεται ο λαός. Και για να εξηγούμαι όταν λέω αυτή την έκφραση λαός, εννοώ τη μεγάλη, την πλειονότητα των εργαζομένων του λαού μας.

Γιατί δεν είναι όλος ο πληθυσμός μας λαός. Εχει ειδικά χαρακτηριστικά αυτή η έννοια. Υπάρχουν κομμάτια του λαού που υπηρετούν τα οργανωμένα συμφέροντα και την πολιτική που μας έρχεται από την υπερδύναμη που αλωνίζει σε παγκόσμιο επίπεδο. Το σύνολο του πληθυσμού, όπως ξέρετε πολύ καλά, και μόνοι σας το έχετε δημοσιοποιήσει, σύσσωμος ο ελληνικός λαός αντιστέκεται, αντιδράει σε αυτές τις άθλιες επεμβάσεις που έγιναν στους γειτονικούς μας λαούς, αλλά την ίδια στιγμή ψηφίζει κυβερνήσεις που μετέχουν σε αυτές τις εισβολές.

Αυτό είναι ένας παραλογισμός και πρέπει με κάποιο τρόπο, δυναμικό και πειστικό, να αποκαλυφθεί αυτό το ψεύδος στους ψηφοφόρους. Μπορεί να έχουν αντιρρήσεις σε πολλά σημεία, όσον αφορά στην ιδεολογία ή τα οράματα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, αλλά αυτό που έχει σημασία, είναι ότι το ΚΚΕ είναι ο μόνος πόλος αυτή τη στιγμή, που μπορεί, αν δυναμώσει τη φωνή του και την παρουσία του, όχι μόνο στη Βουλή, αλλά μέσα στην κοινωνία, να είναι μία κολόνα αντίστασης σε αυτό τον κατήφορο που έχουν πάρει τα πράγματα και στο μεγαλύτερο κατήφορο που έρχεται μπροστά μας. Αυτό είναι το μήνυμα που νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε προς τον ελληνικό λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ