Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η... στρατηγική επιλογή

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Ρώμη, ο ΣΥΝ υπέγραψε ως ιδρυτικό μέλος, μαζί με ορισμένα ακόμη κόμματα, το καταστατικό και τη διακήρυξη του «Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς», δηλώνοντας την προσήλωσή του στις «αρχές και συνθήκες» της ΕΕ, όπως προβλέπουν οι σχετικές ευρωενωσιακές αποφάσεις και κανονισμοί.

Προχτές, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ «επιβεβαίωσε τη στήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ», όπως έλεγε η χτεσινή «Αυγή», από την πρώτη της σελίδα, με αφορμή την απόφαση να μη διεκδικηθεί από τον ΣΥΝ η πρώτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Στο σχετικό ρεπορτάζ, μάλιστα, τονίζεται η δήλωση του Ν. Κωνσταντόπουλου, ότι «η συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μια ευκαιριακή επιλογή, ούτε τακτικισμός, είχε πολιτική προοπτική, ήταν στρατηγική επιλογή».

Βέβαια, οι άλλες συνιστώσες έχουν διαφορετική άποψη, για τα θέματα της ΕΕ. Παράδειγμα, η απόφαση της πρόσφατης συνδιάσκεψης της ΑΚΟΑ, που κάνει λόγο, για σαφείς οριοθετήσεις προς τις διάφορες ευρωπαϊκές Συνθήκες Αμστερνταμ, Μάαστριχτ, Νίκαια, όπως, επίσης, προς το ευρωσύνταγμα και τον ευρωστρατό. Με άλλα λόγια, για θεμελιακά ζητήματα, στα οποία ο ΣΥΝ έχει δηλώσει, ήδη, την υποστήριξη και την προσήλωσή του. Και, όμως, ο καβγάς γίνεται για τις θέσεις του ευρωψηφοδελτίου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ