Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
«Ψηφίστε με βάση τα προβλήματά σας»

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

«Η επιλογή μπροστά στις ευρωεκλογές πρέπει να καθορίζεται και από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζετε και συνδέονται με τις επιλογές και τις εξελίξεις στην ΕΕ», τόνισε ο Αγγελος Τζέκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε κατοίκους της Πολίχνης που διεκδικούν την απομάκρυνση των πυλώνων της ΔΕΗ από την περιοχή τους (παλιά νεκροταφεία), που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται οικιστικά.

Οπως είπε ο Α. Τζέκης, η ΔΕΗ προετοιμάζεται για ιδιωτικοποίηση και προκειμένου να είναι ελκυστική για τους ιδιώτες επενδυτές που θα επιχειρήσουν να τη βάλουν στο χέρι, θέλει πλούσιο το χαρτοφυλάκιό της. Ετσι, προφανώς δε θέλει να αναλάβει το κόστος απομάκρυνσης των πυλώνων της από την περιοχή. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, όπως και μιας σειράς άλλων ΔΕΚΟ, είναι πολιτική επιλογή της ΕΕ που υλοποιείται από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

«Γι' αυτό μπροστά στις ευρωεκλογές πρέπει να πάρουμε θέση και με την ψήφο μας να απαντήσουμε αν θα υποκύψουμε στις επιλογές και τις πολιτικές κατευθύνσεις της ΕΕ ή αν θα αντισταθούμε», είπε, ο βουλευτής του ΚΚΕ. Και ξεκαθάρισε πως «οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν πει ναι σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με τις αντιλαϊκές επιλογές της. Ηρθε η ώρα να πούμε όχι σε όσους για χρόνια μας κορόιδευαν κρύβοντας τον πραγματικό χαρακτήρα της ΕΕ. Ηρθε η ώρα να πούμε ΝΑΙ στην πολιτική δύναμη που πάντα ήταν δίπλα μας στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα, στο ΚΚΕ που από την αρχή αντιτάχθηκε και αγωνίστηκε κόντρα στον δήθεν μονόδρομο της ΕΕ».

Παράλληλα, κάλεσε τους κατοίκους να οργανώσουν την πάλη τους, συντονισμένα με τους φορείς της περιοχής και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αγωνιστικά να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση να δώσει εντολή στη διοίκηση της ΔΕΗ να προχωρήσει άμεσα στην απομάκρυνση των πυλώνων. Και δεσμεύτηκε πως το ΚΚΕ θα φέρει το πρόβλημα στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ