Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικαιολογημένοι φόβοι

Στα «όρια του φόβου και του πανικού» βρίσκονται οι μικρές επιχειρήσεις από τα δημοσιεύματα που αποδίδουν στην κυβέρνηση την πρόθεση φορολογικών αλλαγών, με έμφαση στη χρήση αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης. Αυτό επισημαίνει συνοπτικά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε ανακοίνωσή της, θεωρώντας ότι τα δημοσιεύματα... «εκπορεύονται από διάφορους κύκλους» και ζητώντας από την κυβέρνηση την παραπομπή των φορολογικών θεμάτων στην αρμόδια... επιτροπή.

Και μπορεί, βέβαια, η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ να υπονοεί ότι ξέρει ποιοι είναι αυτοί οι «κύκλοι», αλλά οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά πως τα σενάρια για... αντικειμενικό προσδιορισμό του φόρου εκπορεύτηκαν από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη.

Ας καταλάβει, επομένως, η διοίκηση της ΕΣΕΕ πως δεν μπορεί να είναι και με τον «κλέφτη» και με τον «νοικοκύρη». Η πρόθεση της κυβέρνησης να υπηρετήσει με συνέπεια το μεγάλο κεφάλαιο, θέτει αυτόματα τις κατευθύνσεις της πολιτικής της απέναντι στους μικρούς ΕΒΕ, που έχουν κάθε δίκιο να τρομοκρατούνται. Ωστόσο, η άποψη της ΕΣΕΕ ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί από μια επιτροπή είναι επίσης... επίφοβη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ