Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Δυνατό ηχείο των... βιομηχάνων!

Eurokinissi

Για ακυβερνησία, μικροπολιτική και προσπάθεια απεγκλωβισμού από τις προεκλογικές της υποσχέσεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας τη μάλιστα να ασχοληθεί με την οικονομία όπως προτείνουν οι βιομήχανοι. «Οπως είπε ο ΣΕΒ, ασχοληθείτε με την πραγματική οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας στην έναρξη της παρέμβασής του ότι «η κυβέρνηση δεν κυβερνά αλλά καταθέτει Επερωτήσεις για την αντιπολίτευση».

Αναφερόμενος στις κυβερνητικές επιδιώξεις, ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε ότι «έχετε μαζέψει (σ.σ. προεκλογικά) ένα μεγάλο καλάθι αιτημάτων και τώρα θέλετε να τα ξεφορτωθείτε μεταθέτοντάς τα στο ΠΑΣΟΚ» μιλώντας για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Επίσης, έκανε λόγο για «προσπάθεια υπεκφυγής από την πραγματικότητα» και «αδυναμία της κυβέρνησης να κυβερνήσει», αφού «τη νέα φιλοσοφία της κυβέρνησης μπορεί κανείς να την αποτυπώσει στο "εγώ δεν είμαι υπεύθυνος"». Παράλληλα έκανε λόγο και για «ακατάσχετη υποσχεσιολογία προεκλογικά».

Ειδικά για το θέμα της δημοσιονομικής απογραφής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι δημιουργεί «αβεβαιότητες για τον Ελληνα πολίτη, τον Ελληνα και ξένο επιχειρηματία γύρω από την ελληνική οικονομία» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «για μικροπολιτικούς λόγους αλλάξατε τη θεσμοθετημένη λογιστική διαδικασία» και «μεταφέρατε έσοδα του ΦΠΑ από το 2003 στο 2004» με αποτέλεσμα να «έχουμε ένα αυτογκόλ και όχι απλώς φάουλ» για την ελληνική οικονομία, αφού - όπως υποστήριξε - βρίσκεται σε καθεστώς εποπτείας. Μάλιστα επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η ΕΕ «θα ζητήσει από εσάς συγκεκριμένα μέτρα». Παράλληλα αναφερόμενος στην κυβέρνηση σημείωσε ότι «συνειδητά μαγειρέψατε» τα δημοσιονομικά στοιχεία με «επιπτώσεις στη δανειοληπτική ικανότητα και την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας γενικώς».

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη βούλησης να αναλάβει ευθύνες, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας ότι «είπατε ότι η μη θέση είναι θέση» και «προσπαθήσατε να αποκρύψετε ότι εσείς είχατε πει ένα βροντερό ναι στη διαδικασία της Νέας Υόρκης» για να καταλήξει στο ότι «ήταν μια μεγάλη ιστορική στιγμή που σας ξεπέρασε και γι' αυτό βγήκαμε στο περιθώριο». Οσον αφορά τα ελληνοτουρκικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «η Ελλάδα πρέπει να πάρει θέση για το αν θα γίνει η έναρξη των διαπραγματεύσεων», μια διαδικασία που όμως η έως τώρα υπάρχουσα στρατηγική είχε συνδεδεμένη με τη λύση του Κυπριακό. Επίσης χαρακτήρισε την επίσκεψη Ερντογάν «διπλωματικό θρίαμβο της τουρκικής πλευράς».

Αναφορικά με τα θέματα της διαπλοκής και της διαφάνειας, ο Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος στην κυβέρνηση την κάλεσε «αν έχετε κάτι, αύριο, μεθαύριο καταθέστε το στον εισαγγελέα», σημειώνοντας ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για τον περιορισμό τέτοιων φαινομένων.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για το θέμα των καυσίμων, αναρωτώμενος «γιατί η Ελλάδα έχει την ακριβότερη τιμή, αν αφαιρέσουμε τους φόρους, στην Ευρωπαϊκή Ενωση», επισήμανε ότι «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σας ξεφύγει ο πληθωρισμός» και πως «είναι αδιανόητο η πολιτική της κυβέρνησης να εξαντλείται σε ευχές να σταματήσει η κρίση στις διεθνείς αγορές» ενώ υπάρχει «απουσία εποπτείας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τζογάρουν» στη συνάντηση Παπανδρέου - Σημίτη (2009-03-11 00:00:00.0)
Πλασιέ του ...ήπιου καπιταλισμού (2008-11-01 00:00:00.0)
ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ (2008-10-30 00:00:00.0)
Η ...απόδειξη (2004-01-09 00:00:00.0)
«Αναστολή» σεναρίων επιζητεί το Μαξίμου (2003-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ