Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Δυναμώστε τον αγώνα σας με την ψήφο στο ΚΚΕ

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ στη χωματερή των Ανω Λιοσίων, όπου και μίλησε με εργαζόμενους

Από τη συγκέντρωση με τους εργαζόμενους στο ΕΜΑΚ
Από τη συγκέντρωση με τους εργαζόμενους στο ΕΜΑΚ
Να μετατρέψουν τα λόγια συμπάθειας προς το ΚΚΕ, σε ενεργό υποστήριξη και να δυναμώσουν με την ψήφο και τον αγώνα τους το ψηφοδέλτιο του Κόμματος, μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές, κάλεσε τους εργαζόμενους ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του στο χώρο της χωματερής των Ανω Λιοσίων, ως επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος. «Στόχος των εργαζομένων πρέπει να είναι να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης τόσο σε πολιτικό όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο», επισήμανε.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε με τους εργαζόμενους του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) καθώς επίσης, επισκέφθηκε το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης (ΕΜΑΚ) και το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).

«Το ΚΚΕ προβάλλει και αναδεικνύει τα προβλήματα των εργαζομένων, τα δικά σας προβλήματα», τόνισε εξαρχής ο Τ. Τσιόγκας μιλώντας στους εργαζόμενους του ΕΣΔΚΝΑ. Σημείωσε πως είναι ανάγκη να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στο πολιτικό επίπεδο και να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές, τόνισε πως μπορεί ο κόσμος να «τιμώρησε» το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, ψήφισε ΝΔ. «Εκείνο που πραγματικά τους "πονάει" είναι να έρθει ο λαός με το ΚΚΕ».

Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, επισήμανε, είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους. «Για το κράτος κρατάνε μόνο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι και ενδυναμώνονται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ξεπούλημα και στον ΕΣΔΚΝΑ

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη χωματερή των Ανω Λιοσίων, τονίζοντας πως είναι απόρροια της εφαρμοζόμενης πολιτικής (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), όπως αυτή έχει υπαγορευτεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

«Τα σκουπίδια, κρύβουν πολλά χρήματα για τους ιδιώτες», είπε χαρακτηριστικά ο Τ. Τσιόγκας. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, το ξεπούλημα είναι στην ...ημερήσια βάση ακόμη και στην περίπτωση της χωματερής. Η θέση του ΚΚΕ, συνέχισε, είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, στο σύνολό της, να γίνεται προς όφελος του λαού. «Να έρχεται ό,τι καινούριο υπάρχει από πλευράς τεχνολογίας και να λειτουργεί, όχι όπως συμβαίνει σήμερα στην περίπτωση της ΕΜΑΚ ή της Μονάδας Αποτέφρωσης Νοσοκομειακών Απορριμμάτων (σ.σ.: Μονάδες που αν και έχουν κατασκευαστεί, εντούτοις, δε λειτουργούν».

Εργασιακές σχέσεις

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Τ. Τσιόγκας, τόσο στους εργαζόμενους του ΕΣΔΚΝΑ, όσο και σε αυτούς που είναι στο ΕΜΑΚ, για τις εργασιακές σχέσεις. Τόνισε πως συμβασιούχοι δεν υπάρχουν μόνο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή τους ΟΤΑ, αλλά και στον ιδιωτικό. «Εχουμε πολλών ειδών συμβάσεις, οι οποίες επηρεάζουν και τους μόνιμους υπαλλήλους και όσους είναι με συμβάσεις αορίστου χρόνου». Μίλησε για την πολιτική τους ομηρία που τόσα χρόνια έκανε το ΠΑΣΟΚ και την ίδια τακτική ακολουθεί και η ΝΔ.

Ειδικότερα στο ΕΜΑΚ, οι εργαζόμενοι εκεί - περίπου 100 - είναι με σύμβαση έργου και δελτίο παροχής υπηρεσιών. «Κανείς μας δεν ξέρει τι θα γίνει και αν θα γίνουμε μόνιμοι». «Οι συμβασιούχοι», είπε ο Τ. Τσιόγκας, «ήταν το προεκλογικό χαρτί τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά η ΝΔ, σημείωσε, επένδυσε προεκλογικά με υποσχέσεις για μονιμότητα, τη στιγμή που οι ίδιοι αναίρεσαν μια τέτοια δυνατότητα με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001».

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφθηκε το ΧΥΤΑ των Ανω Λιοσίων, όπου και μίλησε με εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ