Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε»

«Ο κόσμος δεν αλλάζει με κουβέντες, δεν άλλαξε ποτέ με προσευχές»...

Μ' αυτό το σύνθημα να κυριαρχεί, ξεκίνησε την Τρίτη, το απόγευμα, στο θέατρο Ιλίσια, η εκδήλωση της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας, για τα 30 χρόνια ζωής και δράσης της οργάνωσης, που δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 1974, με στόχο τον εκδημοκρατισμό του Κυπριακού φοιτητικού Συλλόγου, της ΕΦΕΚ, που ελεγχόταν απόλυτα από την ακροδεξιά παράταξη ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ, με φασιστικές και εθνικιστικές τάσεις.

«Αναπόσπαστο κομμάτι της Αριστεράς», πάντα παρούσα στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και στην αντικατοχική - αντιιμπεριαλιστική πάλη του Κυπριακού λαού, χαρακτήρισε την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας, στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ο Δ. Χριστόφιας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος, επισημαίνοντας ότι οι δηλώσεις της διεθνούς κοινότητας για σεβασμό στο αποτέλεσμα, μάλλον αφορούσαν μόνο το «ναι», στο «σχέδιο Ανάν», αφού τώρα εκφράζουν την απογοήτευσή τους απέναντι στην Ελληνοκυπριακή πλευρά. Απευθυνόμενος στους Τουρκοκύπριους, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ζήτησε τη συνεργασία τους στο δρόμο του αγώνα για λύση και επανένωση της Κύπρου, τονίζοντας ότι και οι δύο πλευρές του Κυπριακού λαού «παλεύουμε στο ίδιο μετερίζι». Επισήμανε δε ότι οι προσπάθειες κεφαλαιοποίησης του αποτελέσματος των δημοψηφισμάτων, που καταβάλλει η ηγεσία του ψευδοκράτους, «δεν ξεπερνούν, αλλά εμβαθύνουν το πρόβλημα». Ο Δ. Χριστόφιας, έκλεισε με ευχή για καλά αποτελέσματα της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, στις εκλογές της ΕΦΕΚ την Κυριακή.

Υπόσχεση για εξακολούθηση του αγώνα της οργάνωσης για το Κυπριακό, το Συνδικαλισμό και το Σοσιαλισμό, έδωσε στην ομιλία του, ο Λεόντιος Φιλοθέου, πρόεδρος του ΔΣ της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο Γιώργος Λουκαΐδης, γγ του ΚΣ της ΕΔΟΝ, ο Γιάννος Λαμάρης, βουλευτής του ΑΚΕΛ και ιδρυτικό στέλεχος της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ και ο Μεχμέτ Χαματζή, από την Κυπριακή Πλατφόρμα Νεολαίας Κωνσταντινούπολης.

Τον εορτασμό των 30 χρόνων της οργάνωσης, τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρέσβης της Κύπρου, Λ. Παντελίδης, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ηλία Λέγκερη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Αλέκος Χαλβατζής, από το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ και πολλοί εκπρόσωποι της κυπριακής κοινότητας.

Η βραδιά έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των Κυπρίων φοιτητών στις εκλογές της ΕΦΕΚ, την Κυριακή 16 Μάη, στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ