Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Σοφοκλε... ψιές

Το Χρηματιστήριο υπήρξε μια άνευ προηγουμένου κλοπή ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων που πιάστηκαν στο δόκανο των επιτήδειων. Αυτό είναι δεδομένο. Δεδομένη είναι, επίσης, η μέγιστη πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Σημίτη. Που εξαπάτησε πολιτικά όλον αυτόν τον κόσμο, σπρώχνοντάς τον στην «γκανιότα» της Σοφοκλέους. Με αποτέλεσμα να «γδαρθούν» χιλιάδες αφελείς από τους μεγαλοκαρχαρίες και τα «λαμόγια» που τους συνεπικουρούν. Κανείς, παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνά τον αμοραλισμό που εκδηλώθηκε από το ΠΑΣΟΚ γύρω από αυτήν την υπόθεση. Είτε με εκείνα τα «ας πρόσεχαν», που πέταξε κατάμουτρα στους «γδαρμένους» ο κ. Σημίτης, είτε με τα 22 δισ. τζίρους της «ατομικής ευημερίας» του κ. Νεονάκη.

***

Από εκεί και πέρα, όμως, στο οικονομικό - κοινωνικό σύστημα που διαπερνάται από την αρχή ...«ο Σοφοκλέψας - του Σοφοκλέψαντος», αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία, οι εταίροι διαχειριστές του ίδιου αυτού συστήματος να θέλουν να εμφανίζονται σαν «αθώοι του αίματος». Και δεν είναι μόνον οι προεκλογικές περιοδείες του κ. Καραμανλή, το 2000, στο Χρηματιστήριο. Ούτε τα άρθρα επιφανών στελεχών της ΝΔ, το 1999, όταν υποστήριζαν ότι η τότε ευφορία στο Χρηματιστήριο αποτελούσε την απόδειξη για την ύπαρξη του ...«λαϊκού καπιταλισμού». Είναι αυτή καθ' εαυτή η πολιτική της ΝΔ, που δεν της επιτρέπει ρόλο «τιμωρού». Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι η ΝΔ θα πάψει να κάνει ό,τι έκαναν και οι προηγούμενοι: Να ξεπουλά, δηλαδή, δημόσια περιουσία και να αναθέτει το «ξεπουπούλιασμα» του δημόσιου πλούτου στους μηχανισμούς του Χρηματιστηρίου...

***

Τιμωρία, επομένως, απαιτείται. Αλλά δε θα επέλθει από αυτούς που διακονούν την «έντιμη» και «νόμιμη» καπιταλιστική «κλοπή», σε αντίθεση με τους άλλους που τους αποδίδονται ευθύνες για την «άτιμη» και «παράνομη» καπιταλιστική «κλοπή». Θα επέλθει, εφόσον τα λαϊκά στρώματα γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που υπηρετούν αυτή καθ' αυτή την καπιταλιστική «κλοπή». Και θα είναι το χειρότερο είδος τιμωρίας. Η πολιτική τους τιμωρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ