Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΦΥΛΑΚΗ...

ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ: «Οι φυλακές Αμπού Γκράιμπ στο Ιράκ όπου αμερικανοί στρατιώτες βασάνισαν κρατουμένους, είναι ένα μόνο από τα μεγαλύτερα και αίφνης πλέον διαβόητα κέντρα ενός παγκόσμιου δικτύου αμερικανικών φυλακών εκτός ΗΠΑ. Μυστικές και απρόσιτες οι περισσότερες, λειτουργούν υπό την εποπτεία του αμερικανικού στρατού και της CIA. Συνολικά περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι κρατούνται από τις αμερικανικές αρχές στο εξωτερικό σύμφωνα με τα στοιχεία του Πενταγώνου. Κάποιοι από τους κρατούμενους της CIA έχουν στην πραγματικότητα εξαφανιστεί αποκαλούμενοι και «αιχμάλωτοι φαντάσματα» (το ρεπορτάζ της «The Washington Post» στο ΒΗΜΑ).

ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: «Τα στοιχεία από την έρευνα που δημοσιοποίησε η αμερικανική οργάνωση "Sentencing Project": από το 1992 έως σήμερα, ο αριθμός των ισοβιτών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 83%. Αυτή τη στιγμή στις αμερικανικές φυλακές βρίσκονται 2,2 εκατομμύρια άτομα (το ένα τέταρτο των φυλακισμένων σ' όλο τον κόσμο) ενώ το 69% των ισοβιτών έχουν καταδικαστεί για φόνο» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).

ΚΟΥΒΑΛΑΓΕ ΘΑΝΑΤΟ... «Ενα ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, το οποίο μετέφερε πολλά κιλά εκρηκτικών για την ανατίναξη «υπόπτων» κτιρίων, έπεσε σε ενέδρα» (η είδηση στα ΝΕΑ).

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ: «Η κατάσταση της απόγνωσης που ζουν χιλιάδες νοικοκυριά αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες, εάν γίνει πραγματικότητα το εφιαλτικό σενάριο που θέλει το εισόδημα του καταναλωτή να πλήττεται από ένα νέο κύμα ακρίβειας» (η εκτίμηση στα ΝΕΑ).

ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ: «Οι εργοδότες θα προτείνουν στη ΓΣΕΕ μισθολογικές αυξήσεις 6% για φέτος και επιπλέον 8 ευρώ ως επίδομα σύγκλισης του κατώτερου μισθού. Οι αυξήσεις θα χορηγηθούν σε δύο δόσεις» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ