Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η ΕΕ, το πλαφόν και ο ... «κομμουνιστής» Μητσοτάκης!

Δεν είναι μόνο ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια τακτική «τετραγωνισμού του κύκλου» (στην εξωτερική πολιτική), αλλά διακατέχεται από μια γενικότερα ...«τετράγωνη λογική».

Μια γεύση της «τετράγωνης λογικής» της κυβέρνησης δόθηκε προχτές. Συγκεκριμένα, ο λόγος που επικαλέστηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σαλαγκούδης (στον «Αλφα») για τον οποίο η κυβέρνηση δεν επιβάλλει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, είναι ότι η κίνηση αυτή συνιστά - όπως είπε - ένα ...«κομμουνιστικό μέτρο» (!) που αντίκειται στις «φιλελεύθερες» αρχές της ΝΔ...

«Κομμουνισμός», λοιπόν, το πλαφόν... Αρα «κομμουνιστής» και ο ...Μητσοτάκης (!) ή οι ΠΑΣΟΚοι που κατά καιρούς το εφάρμοσαν. Και προφανέστατα, όταν το πεδίο των πολιτικών επιχειρημάτων κινείται στο επίπεδο του ...«τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», η όποια αντιπαράθεση μαζί τους χάνει κάθε ενδιαφέρον.

Εντούτοις έχει πολύ ενδιαφέρον να συνεχίσουν οι υπουργοί της ΝΔ την παραπάνω «επιχειρηματολογία». Αφ' ενός, διότι έτσι αποκαλύπτουν πόσο κοντά είναι τα ποδάρια της ιδεοληψίας που πάνω της στηρίζεται η βαριά σκουριά του νεοσυντηρητισμού της πολιτικής τους. Αφ' ετέρου, διότι, αν είναι «κομμουνισμός» να περιορίζεις την αισχροκέρδεια και το να παίρνεις κάποια στοιχειώδη μέτρα (όπως το πλαφόν) προστασίας του πολίτη από τους μεγαλοκαρχαρίες, τότε φανταστείτε πόσο χρήσιμος είναι ο ...κανονικός κομμουνισμός.

*

ΥΓ: Ο κ. Σαλαγκούδης, όμως, ομολόγησε κάτι πολύ σημαντικό. Είναι η ΕΕ, όπως είπε, που δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση λήψη μέτρων κατά της αισχροκέρδειας στα καύσιμα! Πολύ σημαντική η αποκάλυψη. Ειδικά, τώρα, ενόψει ευρωεκλογών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ