Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Εικόνες από το «4ο Ράιχ»

Στη Γιουγκοσλαβία βομβάρδιζαν επί 78 μέρες αμάχους, γυναίκες και παιδιά, από τα 10.000 πόδια. Στο Κόσσοβο χιλιάδες είναι οι απαχθέντες και δολοφονηθέντες από τη στιγμή έναρξης της ΝΑΤΟικής κατοχής. Στο Αφγανιστάν εκτέλεσαν εν ψυχρώ, μέσα σε 2 ώρες, τους 4.000 αιχμαλώτους που είχαν στοιβάξει μέσα σε κοντέινερς. Στο Γκουαντανάμο βασανίζουν εδώ και τρία χρόνια εκατοντάδες κρατούμενους χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Στην Παλαιστίνη εκτελούνται κάθε μέρα παιδιά από τις σφαίρες του Ισραήλ, με τις δικές τους πλάτες. Στο Ιράκ ξαναζούν τα Νταχάου και τα Αουσβιτς.

***

Τα «Ες - Ες» του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού οργιάζουν. Ο νεοταξίτικος «άξονας» Ουάσιγκτον-Βρυξελλών σπέρνει ανέμους. Οι πραγματικές θύελλες δεν έχουν ακόμα έρθει. Η εικόνα του αποκεφαλισμού του Αμερικανού, που έκανε το γύρο του κόσμου, είναι μόνο το πρελούδιο ενός παγκόσμιου φρενοκομείου. Οι «δόκτορ Μέγκελε» της φασιστικής πλανητικής χούντας δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις κουκούλες. Οποιοι κι αν τις φορούν. Ο Καλιγούλας του ναζισμού επέστρεψε και είτε καθοδηγεί, είτε δεν μπορεί πια να ελέγξει τους κλώνους του. Το κεφάλι του φιδιού είναι όρος επιβίωσης - για όλους μας - να συντριβεί. Να «αποκεφαλιστεί».

***

Η αντίσταση των λαών, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη, παντού, είναι μονόδρομος. Το δίκαιο αυτού του αγώνα δε θα το θολώσουν όσοι, πέραν και κείθε του Ατλαντικού, επιδίδονται στη χυδαία «επικοινωνιακή» διαχείριση της σφαγής των αμνών, αφού πρώτα τους έστειλαν για να σφαγούν. Η φρίκη της κατοχής, των εξευτελισμών, των βασανισμών, των εκτελέσεων, δε συμψηφίζεται με τίποτα. Ο αποτροπιασμός που προκαλεί η εικόνα του αποκεφαλισμού είναι μια ακόμα σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής. Ενάντια στο φρικώδες δημιούργημα των Φρανκενστάιν του ευρω-ατλαντισμού. Που αποτρόπαια και σαδιστικά ξαναστήνουν την ανθρωπότητα στον αγκυλωτό σταυρό ενός «4ου Ράιχ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ