Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
KKE
Σταθερή η αλληλεγγύη μας στους Κύπριους

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, με τον Δ. Χριστόφια

Τη διαβεβαίωση ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούν να υπολογίζουν στην αλληλεγγύη και συμπαράσταση του ΚΚΕ και του ελληνικού λαού έδωσε, χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, στον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Δ. Χριστόφια.

Η συνάντηση των δύο έγινε στη Βουλή με την ευκαιρία της επίσκεψης του Δ. Χριστόφια στη χώρα μας και σ' αυτήν πήρε μέρος και ο Ορ. Κολοζώφ.

Στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση ο Δ. Χριστόφιας τόνισε:

«Οπως αντιλαμβάνεστε, ήταν μια καλή ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στα γεγονότα που έλαβαν χώρα μέχρι και τα δημοψηφίσματα και βεβαίως για το τι δέον γενέσθαι από εδώ και πέρα.

Είναι περιττό να πω ότι ήταν συντροφική η συνομιλία που είχαμε. Επίσης, ανταλλάξαμε απόψεις που σχετίζονται με τις κοινές μας υποθέσεις στα κοινωνικά κινήματα και ιδιαίτερα στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είμαι σίγουρος ότι ήταν αμοιβαία επωφελής αυτή η συνάντηση για να δούμε τη δράση μας παραπέρα αφού έχουμε και ευρωεκλογές».

Από την πλευρά της η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε:

«Με την ευκαιρία του ερχομού του Δημήτρη, που εκτός από πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής είναι και Γραμματέας του ΑΚΕΛ, θα ήθελα για μια ακόμα φορά να πω ότι και οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να υπολογίζουν στην αλληλεγγύη και στη συμπαράσταση του ΚΚΕ αλλά και ευρύτερα του ελληνικού λαού, των προοδευτικών και ριζοσπαστικών ανθρώπων.

Θα παραμείνουμε σταθεροί στην υποστήριξη του κυπριακού προβλήματος, στη γραμμή της διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας και στην προσπάθεια οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι να προσεγγίσουν μεταξύ τους όσο γίνεται περισσότερο και να αντιμετωπίσουν τα ίχνη ή όποιο πνεύμα υπάρχει διαιρετικό, σοβινισμού και εθνικισμού.

Στη συνάντηση είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε γενικότερες σκέψεις αφού έχουμε μπροστά μας τη μάχη των ευρωεκλογών, την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και τη διεύρυνση. Μια σειρά προβλήματα προκύπτουν και ανακύπτουν και έτσι έχουμε και ένα καινούριο πεδίο ανταλλαγής και κοινής δράσης με το κόμμα του ΑΚΕΛ από τη στιγμή που η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ.

Θα συνεχίσουμε και την ανταλλαγή απόψεων και την προσπάθεια για την κοινή δράση στην Ευρώπη και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο όπου το ΑΚΕΛ θα έχει κανονικούς βουλευτές».

Ο Δ. Χριστόφιας ρωτήθηκε και για την υγεία του Προέδρου της Κύπρου και τόνισε: «Εχω μιλήσει με την Κύπρο και νομίζω ότι δεν είναι ανησυχητική η κατάσταση. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχηθώ, τίποτα να μην συνέβη και να είναι απλώς μια υπερκόπωση. Του εύχομαι ειλικρινά ό,τι καλύτερο».

  • Ο Δ. Χριστόφιας συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, και τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλο

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ