Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το σοκ και η... θεραπεία του

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεκάδες μέλη του Κογκρέσου εισήλθαν σε ειδικούς χώρους ασφαλείας στο Καπιτώλιο προκειμένου να δουν περίπου 1.800 φωτογραφίες και κάποιες βιντεοταινίες. Οι περισσότεροι εξέρχονταν από τα δωμάτια σοκαρισμένοι και άφωνοι, παρά το γεγονός ότι είχαν δει κάποιες εικόνες που είχαν μεταδοθεί από τα τηλεοπτικά δίκτυα... Οι φωτογραφίες είναι πάντως τόσο σοκαριστικές ώστε τα μέλη του Κογκρέσου εμφανίζονται πολύ προβληματισμένα για το κατά πόσον θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν ή όχι. Ορισμένοι που είχαν αρχικά ταχθεί υπέρ της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών δήλωσαν ότι άλλαξαν γνώμη, όταν τις είδαν...».

Αυτά έγραφε πρόσφατα η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» κι όπως θα καταλάβατε, το ρεπορτάζ αναφέρεται σε φωτογραφίες βασανισμού Ιρακινών κρατουμένων από Αμερικανούς στρατιώτες, μυστικούς πράκτορες και ιδιώτες μισθοφόρους, που δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας.

Εάν νομίζετε, πάντως, ότι μετά το προαναφερόμενο σοκ, τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου άλλαξαν γνώμη και για τον πόλεμο ενάντια στο Ιράκ, την κατοχή της χώρας, κλπ, κλπ, κάνετε λάθος. Μια και μόνο ματιά στις λίστες των χρηματοδοτών τους, ήταν αρκετή για να τους... συνεφέρει απολύτως...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ