Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ
Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση στο Δήμο Οινοφύτων μίλησε χτες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Ο ευρωμονόδρομος είναι ο δρόμος της πλουτοκρατίας και του κεφαλαίου, είναι ο δρόμος που οδηγεί στη συρρίκνωση δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων, στην κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων, είναι ταυτισμένος με την ανεργία, τη λιτότητα, την ακρίβεια. Οδηγεί στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, χτίζεται διά «πυρός και σιδήρου» με τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με το Ευρωσύνταγμα, που ενσωματώνει τις αντιδραστικές συνθήκες της ΕΕ και καταρρακώνει την εθνική κυριαρχία.

Τον ευρωμονόδρομο, λοιπόν, αυτό, στρώνουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, παρέα με τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και εφοπλιστές. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, κατά την προχτεσινή (Κυριακή) ομιλία του, σε εργαζόμενους της περιοχής Οινοφύτων Βοιωτίας, ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Οινοφύτων.

Δέστε γύρω σας τι γίνεται στις μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής. Απαγορεύεται ο συνδικαλισμός, ακόμα και η σκέψη για δημιουργία σωματείου διώκεται με απόλυση (ΧΑΔΚΟΡ). ΤΑ 12ωρα είναι υποχρεωτικά. Οι εργασιακές σχέσεις που επικρατούν, μεσαιωνικές. Η χρησιμοποίηση αλλοδαπών για φτηνή και ανασφάλιστη εργασία είναι καθεστώς (ΕΛΒΑΛ κ.ά.). Αυτή την πολιτική «προσφέρει» η ΕΕ, αυτή την πολιτική προωθούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, στο Εργατικό Κέντρο της Θήβας.

Ομως, συμπλήρωσε ο ομιλητής, οι λαοί της Ευρώπης, ο λαός μας έχουν κι άλλη επιλογή. Είναι η επιλογή της αντίστασης, της απειθαρχίας, της ανυπακοής, της αποδέσμευσης από την ΕΕ του κεφαλαίου.

Είναι ο δρόμος του συντονισμένου και συνεχούς αγώνα για ν' ανατραπεί αυτό το οικοδόμημα. Είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ, για την Ευρώπη όπου θα 'χουν οι λαοί το πάνω χέρι, την Ευρώπη της ειρήνης και του σοσιαλισμού.

Γι' αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 13ης Ιούνη, για να αντιπαλευτούν από ισχυρότερες και καλύτερες θέσεις οι αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές και ν' ανοίξει ο δρόμος της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, αλλά και των ριζικών αλλαγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ