Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ποιοι θα πληρώσουν το... μάρμαρο

Για μετά το φθινόπωρο κρατά η κυβέρνηση το «λογαριασμό» των Ολυμπιακών Αγώνων

Του Κώστα Μητρόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Κώστα Μητρόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Οταν, με το καλό, σβήσουν τα φώτα της Ολυμπιάδας του 2004. Οταν οριστικοποιηθεί το ποσό που επιβαρύνθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για τα διάφορα - μικρά ή μεγάλα - έργα τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς, και οι δαπάνες για την Ολυμπιακή «ασφάλεια», τότε, θα βρεθούν πολλοί από τους πρωτεργάτες ή υπέρμαχους της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων από την Ελλάδα, που θα το γυρίσουν στον... καλαματιανό. Γιατί, τότε, θα έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας. Η ώρα του λογαριασμού, που εκτίναξε τα κέρδη και υπερκέρδη των μεγαλοεργολάβων, των ιδιωτικών εταιριών, οι οποίες πουλάνε «προστασία και ασφάλεια», και όλων εκείνων που έφαγαν -είτε νόμιμα, είτε παράνομα- το καταπέτασμα στη διάρκεια προετοιμασίας και τέλεσης των Αγώνων.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ - όπως έπραττε μέχρι τις 7 Μάρτη και η απελθούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - τηρεί, σιγήν «ιχθύος» για το ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό. Με τη σιωπή τους οι κυβερνώντες, θέλουν να αποφύγουν το πολιτικό κόστος (ενόψει ευρωεκλογών) και την «κοινωνική αναστάτωση» (μέχρι το τέλος Αυγούστου που θα σβήσουν τα φώτα της Ολυμπιάδας του 2004).

Στη ζούλα, όμως, φωτογραφίζουν τους «συνήθεις υπόπτους», που θα κληθούν να πληρώσουν κι αυτό το... μάρμαρο. Με διαρροές στα μέσα ενημέρωσης, με μισόλογα των υπουργών, με τις εκθέσεις λιτότητας και την περίφημη «απογραφή», προετοιμάζουν, συστηματικά, το έδαφος, ώστε να έρθει σαν ώριμο φρούτο η επέλαση που θα επιχειρηθεί στα λαϊκά εισοδήματα από το φθινόπωρο με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Ας τους χαλάσουμε τη μανέστρα και με την ψήφο μας στις ευρωεκλογές. Μπορούμε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ