Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας

«Στηρίξτε το ΚΚΕ, ενισχύστε τον άλλο πόλο που θα προκύψει από τη συνεργασία των λαών των χωρών και όχι του κεφαλαίου, να φέρουμε πιο κοντά το αύριο που δικαιούνται τα παιδιά μας. Το αύριο της αξιοπρέπειας, της δημιουργίας, του Σοσιαλισμού». Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στη χτεσινή συγκέντρωση της Αχτίδας Καλαμαριάς της ΚΟΘ του ΚΚΕ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Και απηύθυνε κάλεσμα «να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο να πείσουμε το λαό να πάρει τις ευθύνες του, να πιστέψει στη δύναμή του, στην αποτελεσματικότητα των αγώνων. Να γυρίσει την πλάτη σ' αυτούς που τον καλούν να ζήσει στα γόνατα».

Για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας, ένα κλίμα, όπως το χαρακτήρισε, «παραπληροφόρησης, απειλής και φόβου», το οποίο βολεύει τους κρατούντες, ο Γιάννης Ζιώγας σημείωσε ότι «οι πολιτικές δυνάμεις δε χωρίζονται σε φιλοευρωπαϊκές ή αντιευρωπαϊκές. Σε δυνάμεις υπέρ ή κατά της ΕΕ. Αλλά σ' αυτές που στηρίζουν την ΕΕ, δηλαδή το συνεταιρισμό των επιχειρηματικών ομίλων, το συνεταιρισμό των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και μεγαλεμπόρων και σ' αυτές, όπως το ΚΚΕ, που διεκδικούν την Ενωμένη Ευρώπη στη βάση της συνεργασίας που συμφέρει τους λαούς και όχι το κεφάλαιο».

«Οι ευρωλάγνοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ δεν έχουν άλλη επιλογή από την καταφυγή στην παραποίηση και κυρίως στη συκοφαντία του "όχι στην ΕΕ", αλλά και στην τρομοκράτηση του ελληνικού λαού ότι αν αντιδράσει στην ΕΕ με τη μια ή την άλλη μορφή, τελικά θα καταδικαστεί στην απομόνωση, στην καθυστέρηση, στη φτώχεια. Ομολογούν με τον τρόπο αυτό ότι η ΕΕ δεν είναι ένας συνεταιρισμός εθελοντικής συμμετοχής και συμμόρφωσης, αλλά επιβολής», κατέληξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ