Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συνηθισμένα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΡΑΓΜΑΤΙ τον πιστεύουμε τον Γιώργο Αλογοσκούφη ότι δεν ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία εκπλήξεις στην οικονομική πολιτική. Κανέναν δεν πρόκειται να αφήσει «με ανοιχτό το στόμα» μια ακόμα 4ετία σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, όπως αυτή που ετοιμάζουν.

Ακόμη και το γεγονός, πως θα είναι ακόμη σκληρότερη, απ' αυτή που ζούμε τόσα χρόνια τώρα ΠΑΣΟΚικής διακυβέρνησης, αναμενόμενο είναι...

Ομως, τους «κοινωνικούς διαλόγους», για τους οποίους μίλησε, ας τους αφήσει καλύτερα στην άκρη. Το έχουμε μάθει το «παραμύθι» με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μια χαρά. Πάντως, στους εργαζόμενους δεν αρέσει καθόλου μα καθόλου να... συζητούν, το πώς θα τους καταληστεύουν και θα τους εκμεταλλεύονται.

ΕΝΑ ΤΑΓΜΑ ειδικών «κομάντος» της αντιτρομοκρατικής τους υπηρεσίας ζήτησαν οι Αμερικανοί να έρθει στην Αθήνα - σύμφωνα με όσα γράφονται - και οι κυβερνώντες... πέρα βρέχει.

Μόνον με τα δημοσιεύματα των «Τάιμς», περί των μέτρων ασφαλείας στην Ολυμπιάδα, ιδρώνει φαίνεται το αυτί τους και μόνο αυτά τους απασχολούν. Ακόμη και από τη δική τους σκοπιά, αν το εξετάσουν το πράγμα, το «αίτημα» είναι προσβλητικό για τα μέτρα ασφαλείας, που έχουν πάρει.

Για τον Ελληνα πολίτη δεν το συζητάμε. Και μόνον η μετατροπή των Ολυμπιακών Αγώνων σε... αμερικανική απόβαση στη χώρα αποτελεί προσβολή και ακόμη περισσότερα. Μην ξεχνάμε ότι εδώ θα είναι και όλες οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις της Μεσογείου την περίοδο εκείνη.

ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ χτες - με απόφαση της Κομισιόν - η περίφημη συμφωνία για τον έλεγχο όλων των επιβατών και την παροχή στοιχείων στις ΗΠΑ για οποιονδήποτε ταξιδεύει με αεροπλάνο ευρωπαϊκής εταιρίας. Μιλάμε για τη συμφωνία την οποία απέρριψε το Ευρω-κοινοβούλιο.

Ενδιαφέρουσα είδηση για όσους μας ταλαιπωρούν με αυταπάτες περί «δημοκρατικής Ευρώπης», «πολιτική ενοποίηση» και θεσμοθέτηση της θέλησης των ευρωπαϊκών λαών. Πήραν ένα καλό δείγμα... δημοκρατίας.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ