Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Διαρκής, συντονισμένος αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα

Στη δικαίωση των θέσεων του ΚΚΕ, όπως είχαν διατυπωθεί και σε ανάλογου περιεχομένου ημερίδα που είχε διοργανώσει προ τεσσάρων ετών, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία περιέγραψε την κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε με τις εξελίξεις των τελευταίων ετών, με τις επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς, αλλά και με τα αυταρχικά αντιδημοκρατικά μέτρα στο εσωτερικό των χωρών, όπως στις ΗΠΑ, όπου με το λεγόμενο Πατριωτικό Νόμο μπορούν ανεξέλεγκτα να συλλαμβάνουν υπόπτους και να τους κρατούν σε απομόνωση χωρίς τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους δικούς τους ή με δικηγόρους τους. Αλλά και στις χώρες της ΕΕ, οι οποίες παρά τις αντιθέσεις με τις ΗΠΑ, που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά του ΙΡΑΚ, όπου αποκλείστηκαν από τη μοιρασιά της λείας, βρέθηκαν σε πλήρη αρμονία και έτρεξαν να υιοθετήσουν και να επιβάλουν στις χώρες της ΕΕ όλα τα κατασταλτικά μέτρα που προτάθηκαν από τις ΗΠΑ.

Μάλιστα, σ' αυτές τις χώρες, ιδιαίτερα μετά την επίθεση στη Μαδρίτη, παίρνονται μέτρα που ολοκληρώνουν τους μέχρι τότε σχεδιασμούς.

«Πιστεύουμε - υπογράμμισε ο ομιλητής - πως δεν είναι σωστή η εκτίμηση πως τα μέτρα καταστολής που παίρνει η ΕΕ οφείλονται στις πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ. Οπως είδαμε μέσα στους σχεδιασμούς της ΕΕ, που πιο μπροστά είχαν γίνει, υπήρχαν οι επεξεργασίες που σήμερα αποτελούν αποφάσεις και που ενσωματώνονται στο "σύνταγμα" που ετοιμάζεται. Τα μέτρα αυτά βολεύουν το μεγάλο κεφάλαιο και γι' αυτό τα επιβάλλει, όπου μπορεί, στην Ευρώπη και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο».

Και αμέσως μετά τόνισε πως τα ίδια τα γεγονότα και τα στοιχεία που είδαν μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, μας πείθουν πως η 11 του Σεπτέμβρη αποτέλεσε το πρόσχημα για τη γρήγορη υλοποίηση ενός σχεδιασμού που από καιρό είχαν οι ΗΠΑ για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών στην περιοχή, των δρόμων του πετρελαίου.

Ο Ορ. Κολοζώφ υπογράμμισε την ανάγκη της αντίστασης και της συντονισμένης πάλης των λαών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αναφερόμενος και στην αντίσταση του ιρακινού λαού που συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση εμποδίζοντας τους Αμερικανούς να ολοκληρώσουν τους σχεδιασμούς τους. «Πολύ περισσότερο - υπογράμμισε - που στην ίδια περιοχή ο αγώνας των Παλαιστινίων αποτελεί μια μεγάλη συμβολή και παράδειγμα προς τους λαούς όλου του κόσμου, πως αν οι λαοί είναι ενωμένοι, οι ιμπεριαλιστές δεν μπορούν να τους υποτάξουν».

Αλλωστε, όπως σημείωσε, και μέσα στην ίδια την Αμερική οι κινητοποιήσεις του αμερικανικού λαού αποκτούν όλο και μεγαλύτερη μαζικότητα, ενώ οι μεγάλες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις των λαών της Ελλάδας όλης της Ευρώπης της Ασίας της Αφρικής δείχνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν να αντιμετωπιστούν και να χαλάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Ο ομιλητής υπογράμμισε πως η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές. Η κατάφωρη καταπάτηση των ατομικών και των συλλογικών δικαιωμάτων είναι ζήτημα που αφορά όλο τον ελληνικό λαό και γι' αυτό είναι ανάγκη να ενώσουν τις προσπάθειές τους άνθρωποι καλής θέλησης, δημοκράτες, εργάτες, αγρότες, μεσαία στρώματα γυναίκες νεολαία, να συγκροτήσουν ένα ευρύ μέτωπο που θα αντιστέκεται και θα παλεύει σε κάθε αντιδημοκρατική ρύθμιση σε κάθε αντιδημοκρατική πολιτική, που θα αντιστέκεται, δε θα υπακούει, που θα απειθαρχεί στις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ.

«Σε πολιτικό επίπεδο - τόνισε - θα πρέπει τα κόμματα που στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα αυτούς τους προσανατολισμούς της Νέας τάξης πραγμάτων να αποδυναμωθούν. Η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ που είναι φορείς αυτής της πολιτικής θα πρέπει να τιμωρηθούν στις ευρωεκλογές, αλλά πρέπει να τιμωρηθεί και η διπλοπροσωπία του ΣΥΝ, που από τη μια είναι υπέρ της ΕΕ και από την άλλη διαμαρτύρεται για τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Τα κόμματα που θέλουν να ενσωματώσουν τη χώρα μας στην ΕΕ και να τη μετατρέψουν σε εξάρτημα αυτού του ιμπεριαλιστικού κέντρου, προσφέρεται η δυνατότητα σε αυτές τις εκλογές να αποδυναμωθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ