Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μη βρίζετε τα θεία...

Ο καθένας που πάει σ' ένα πρατήριο να βάλει βενζίνη και, βλέποντας το «κοντέρ», όπου καταγράφονται τα λίτρα και η χρέωση, να τρέχει σαν τρελό, βρίζει τα θεία και κοιτάζει άγρια τον βενζινά, ας το σκεφτεί καλύτερα κι ας στραφεί εναντίον εκείνων που ευθύνονται πραγματικά για το άδειασμα της τσέπης του. Διότι, εν προκειμένω, δε φταίνε τα θεία, ούτε ο βενζινάς, που ενδεχόμενα να είναι ο μικρότερος κι ο «αγνότερος» των κλεφτών.

Πρώτα, ας καταραστεί τους Αμερικανούς που με τον πόλεμό τους ενάντια στο Ιράκ και όσα μετέπειτα γίνονται στην πολύπαθη αυτή χώρα, δημιούργησαν το πρόσφορο έδαφος για την κερδοσκοπική δραστηριότητα των μεγάλων πολυεθνικών του πετρελαίου (Πού 'σαι Πάγκαλε που, πριν τον πόλεμο, έλεγες ότι η Αμερική θα πάρει το ιρακινό πετρέλαιο για να το φτηνύνει...).

Μετά, ας τα βάλει με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών εταιριών - Λάτσης, Βαρδινογιάννης και ΣΙΑ - και με τα κρατικά «Ελληνικά Πετρέλαια», που διαχειρίζονται τα καύσιμα στη χώρα μας και καρπώνονται τεράστια υπερκέδρη.

Και, τέλος, ας βρίσει τους κυβερνώντες που αρνούνται να πάρουν μέτρα υπέρ των καταναλωτών, για να μην «στρεβλωθεί» η διαβόητη «ελεύθερη» αγορά, στην οποία έχουν ορκιστεί πίστη και τη διαφυλλάττουν «ως κόρη οφθαλμού»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ